Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,30/fat -0,72% siden i går samme tid og -0,53% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går kveld. Råoljelagrene indikerte vekst på 1,82m fat mot ventet fall på 2,49m fat. Bensinlagrene indikerte fall på 3,18m fat mot ventet vekst på 1,22m fat. Destillatene viste vekst på 2,7m fat mot ventet vekst på 460k fat. Alt i alt, en rapport som tynget oljeprisen, med sin rett. De offisielle EIA tallene kommer i dag. I morgen møtes OPEC og vi finner ut hvor lenge og om kuttavtalen blir forlenget.

AKSJEMARKEDET: I morgen skal skattereformen stemmes over. I år har mange sagt at «the Trump trade» er mye pga en skattereform i USA. Trumpadminstrasjonen har slitt med å få igjennom større reformer, men grunnet republikansk flertall i Senatet venter man at denne reformen enkelt går igjennom. Vi mener at det er flere hindringer i veien for at denne blir stemt igjennom. Ser man litt nærmere på hva som er inkluderer i reformen er det tre ting som kan hindre at reformen blir stemt igjennom:

  1. Fradrag for delstats- og lokalskatter foreslås delvis fjernet. Her har til og med flere republikanske politikere uttrykt sin misnøye da de som representerer delstater med høye lokalskatter som California, New Jersey og New York. Såkalte SALT fradrag vil disproporsjonalt slå negativt mot middelklassen, da en del bedrifter fortsatt kan trekke fra disse skattene i sine regnskap.

  2. Helsereformen ble ikke stemt igjennom og via noen deler i skattereformen er det et mål om å «drepe» Obamacare, Medicaid og en del andre «statlige» helsetjenester.

  3. Estate tax eller death tax, har blitt debattert mye. Dette har vært en av de viktigste selling points sammen med kutt i selskapsskatten. Estate tax er en arveavgift som kun gjelder for 0,2% av de rikeste amerikanerne.

Denne skattereformen kommer til å skape et $1,5 billioner underskudd. Dette skal da bli tatt igjen ved å øke skattene og kutte i kostnadene. De områdene som blir da påvirket er middelklassen. Noen analyser peker på at familier som tjenere $75k eller mindre faktisk får økte skatter. Vi legger til at to republikanske senatorer offisielt har sagt at de stemmer i mot reformen. Da er det republikanske flertallet redusert til 50/50 med demokratene. Torsdag blir viktig for verdens børser. De positive med reformen er at den nominelle skatteraten foreslås senket til 20% fra tidligere 35%. Inkluderer man fradrag og andre kostnader ligger den effektive skatteraten i USA (i snitt) på 18,6% iflg en rapoort fra Congressional Budget Committee.

VALUTA: Sterke økende tro på at Trumps skattereform blir vedtatt sendte Amerikanske børser mot oppsiden. Siste hinder er nå i Senatet etter at budsjettkomiteen i går sendte reformen til avstemming. Dow opp 1.09 prosent og Russell2000 opp 1,59 prosent. USD styrket seg med positiv forbrukertillit som tilsier økt aktivitet som igjen øker troen på høyere rente på tidsaksen. USD Index 93,05 med EURUSD 1.1865. De Europeiske børser steg også i går, rundt 0,5 prosent på de fleste børser. EUR falt noe tilbake. EUR Index 94,95. Positive nyheter fra Brexit forhandlinger styrket GBP utover kvelden i går. GBPUSD 1.3405 med EURGBP 0,8850 og GBPNOK 11.0250. I Østen er børsbildet blandet. Nord Korea med ny rakett oppskytning som ikke ga nevneverdige ubalanser. Nikkei opp, mens Hang Seng og Seoul svakt i minus. YEN handler 111,45 mot USD og vi har EURYEN på 132,25 som er på nivå med gårsdagen. Høyere USD presser metallpriser noe lavere, Aluminium handler 2.098USDt. Krona forsetter å teste svake siden uten at vi ser makronyheter som understøtter dette. Viktig dag i morgen med Opec, Valutasalg fra NB og detaljhandelstall. EURNOK handler 9,7650 med USDNOK 8.2235 og SEKNOK 0,9865

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg