Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,39/fat uendret siden i går samme tid og -0,25% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom inn netto mer positivt for oljeprisen enn det API tallene indikerte. Råoljelagrene falt med 3,43m fat mot API som viste vekst på 1,8m fat. Bensinlagrene viste en vekst på 3,6m fat mot API som viste vekst på 1,2m fat. Destillatene viste vekst på 2,5m fat mot API som viste vekst på 2,7m fat. Etterspørselen var på 375k fpd og importen var ned 544k fpd. Produksjonen var på 24k fpd, noe som implisitt betyr en run rate vekst på 1,2m fat å-o-å. Rystad Energy estimerer at amerikansk produksjon kommer opp mot 9,9 m fpd i desember, enda høyere enn hva EIA estimerer. I dag er det OPEC møte og avgjørelsen herfra kommer til å sette retningen for markedet videre.

NHY: Selskapet har kapitalmarkedsdag i dag fra klokken 0900. For aksjonærene er det ikke mye nytt, de gjentar utbyttepolitikken sin om å betale 40% av nettoresultatet i utbytte over sykelen og at NOK 1,25/aksje er et gulv for 2017. Kostnadsforbedringen går bra og selskapet øker summen de estimerer å forbedre fra 2016-2019 fra NOK 2,9mrd til NOK 3,0mrd. Brandtzæg uttaler i intervju på Bloomberg at nå som vi ser en endring bort fra tyngre metaller til aluminium at veksten i aluminiumsetterspørsel kan bli høyere en BNP veksten i verden. Vi har allerede sett at bilsektoren (med Ford F150 i spissen) går over til aluminiumschassis for å gjøre bilen lettere og øke den miljøvennlige profilen. Prismessig for aluminium ser Brandtzæg at prisen fort kan fortsette sidelengs da markedet i all hovedsak er balansert i et globalt perspektiv. Vi legger til at vinterstid kan bli en periode med underskudd da Kina reduserer sin produksjonskapasitet grunnet miljøvennlige hensyn. Aksjen prises til en Pris/Bok 1,46x og en NTM P/E på 13,35x.

VALUTA: Vi fikk en blandet børsdag i USA i går, Nasdaq falt på revekting av longposisjoner, mens Dow og Russell 2000 svakt positive i forkant av dagens avstemming rundt skattereform. USD handler sideveis, Index på 93,15 med EURUSD 1,1865. UK og EU enig om den finansielle del av Brexit i går, GBPUSD 1,3460 med EURGBP 0,8820. GBPNOK 11,1350. EUR Index handler litt høyere 95,10, EUR høyere i mange kryss og Eurobørsene med positiv slutt i går uten store utslag. I Sverige kom BNP inn med vekst på 0,8% for tredje kvartal, ny fokus mot regjeringen og rykter om nye tiltak rettet mot boligmarkedet og belåningsgraden. SEK handler svakere, 9,9350 mot EUR. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp, mens Kina og Sydney faller tilbake. Fallet i techaksjer også hovedfokus i regionen. YEN handler svakere 112,20 mot USD og 133,20 mot EUR. AUDUSD handler 0,7590 med NZDUSD 0,6850. Detaljhandelstall her hjemme skuffet og kom inn med fall på 0,2%. Tallet isolert sett gir ingen grunn til tro på høyere rente her hjemme og isolert sett negativt for NOK. Norges Bank slipper sine valutasalgstall for desember kl. 1000. Fokus mot Opec og at vi ser EURNOK opp mot 10, nivåer som ikke sett siden finanskrisen. EURNOK handler 9.8340 med USDNOK 8.2815 og SEKNOK 0,9895.

EURNOK de siste 3 månedene

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.