Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,02/fat -0,58% siden i går samme tid og -0,83%% siden Oslo Børs stengte. OPEC og Russland ble i går enige om å forlenge kuttene ut 2018. De uttalte også at de kommer til å vurderer avtalen i juni 2018, og om oljemarkedet er overopphetet kan de avslutte avtalen da. Libya og Nigeria ble også med på å ikke øke produksjonsnivåene til høyere enn 2017 nivå. De er veldig varsomme med å vært altfor bullish da dette vil dra oljeprisen for langt oppover og stimulere til mer amerikansk produksjon. Det uttalte målet til OPEC+ er å få ned de internasjonale lagrene. Oljeprisen handlet lavere etter at nyheten om enighet kom ut.

AKSJEMARKEDET: Skattereformen i USA ble ikke stemt igjennom i går, da avstemmingen ble utsatt. Igjen var det de mer konservative som jobbet imot. Denne skattereformen kommer til å skape et betydelig underskudd fremover og Senatorene som er fiskalt konservative ønsket at man skulle bedre adressere hvordan man skal dekke dette underskuddet. Det er snakk om å enten øke skattene fremover eller kutte i andre kostnader. Senatoren Bob Corker ønsket å ha en automatisk trigger der skatte blir økt om økonomien ikke blir stimulert. Dette ble stoppet prosessmessige årsaker. Det skal bli ny avstemning i dag.

DNB: Barclays kutter kursmålet i DNB fra NOK 173 til NOK 160 og går til Equal Weight fra Overweight. ABG uttaler i en sektorrapport i dag at de øker kursmålet i DNB fra NOK 155 til NOK 159, men holder på Holdanbefalingen. De peker på at utbyttegraden gir et gulv i aksjen da selskapet er godt oppkapitalisert i henhold til Baselkravene.

VALUTA: Amerikanske børser endte opp og nye all time nivåer ble registrert. Fryktene for økt gjeldsgrad som følge av nye skattereform endte med utsatt avstemming etter børs, USD svekket seg, USD Index 92,90 med EURUSD 1.1920. Det politiske landskapet i USA fremstår mer og mer usikkert og kan være med på å svekke USD videre. GBP i medvind, GBPUSD 1.3530 og vi ser EURGBP 0,8810. Brexitforhandlinger er hovedfokus. EUR styrker seg over natten, Index 95,50 opp fra 95,10 på samme tid i går. Eurobørsene endte mot nedsiden, Euro Stoxx 50 ned 0,36 prosent. Milanbørsen motstrøms og ender opp 0,19 prosent. I Østen er børsbildet blandet men utslagene er små. Nikkei opp mens Hang Seng faller noe tilbake. YEN svekkes, 112,70 mot USD og EURYEN handler 134,25, mens AUD handler ned, 0,7565 mot USD. Krona svekkes videre, gårsdagens detaljhandelstall trekker negativt til tross NB økte sine slag av valuta til 900m pr dag noe som overrasket markedet. SSB sine spådommer om årene fremover er over all som ventet. EURNOK 9,9075 med USDNOK 8,3125 og SEKNOK 0,9940. PMI KL0900 og ledighetstall KL1000 kan gi mer volatilitet til et allerede tynt kronemarked.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg