Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,32/fat -0,54% siden i går samme tid og -1,09%% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer litt ned etter en positiv undertone etter OPEC. Dette er grunnet Baker Hughes riggtelling. Det økte med 2 oljerigger i USA og 4 gassrigger. Som vi har skrevet om tidligere venter vi at antall oljerigger kommer til å stige fremover.

AKSJEMARKEDET: Fredag ble skattereformen stemt igjennom og det viktigste for aksjemarkedet er kuttet av selskapsskatten fra nominelle 35% til 20%. Dette er hva «the Trump trade» har blitt basert på. Det var en republikaner, senator Bob Corker, som stemte imot. Det var på bakgrunn av økningen på $1000mrd i budsjettunderskuddet fremover. Man skal jo tenke seg at dette vil påvirke amerikanske selskaper i all hovedsak, men i dagens globaliserte verden vil dette også påvirke en del norske selskaper. De som blir påvirket mest er TGS NOPEC, Stolt-Nielsen og Tomra. TGS har 44% av sine inntekter fra USA. En analyse fra ABG peker på at 2018e EPS kan få en 9% positiv påvirkning for TGS. For Stolt Nielsen og Tomra ligger det samme på 6%.

AKERBP: Selskapet selger 10% av sin eierandel på Valhall- og Hodfeltet. AKERBP ble i oktober enig om å kjøpe Hess Norge AS. De ble med det eneier av feltene. ABG tar AKERBP ned til Selg fra Hold og opprettholder kursmålet på NOK 165. De peker på at i deres estimater må man ha en oljepris på minimum $75/fat, samt øke estimatene på Johan Sverdrup. Markedet har vært «overpositive» når det AkerBP melder om oppkjøp.

VALUTA: USD handler noe sterkere, 1.1860 mot EUR og en Index på 93,20. Skattereform bidrar til positiv flow av USD mot det amerikanske markedet. Nye politiske utfordringer kan skape problemer for Trump administrasjonen. I Europa er det Brexit som er den store utfordringen og det ventes avsluttende forhandlinger med møter på toppnivå. EUR Index 95,05 Europa børser endte ned fredag. Euro Stoxx ned 1,19 prosent, børsene forventes åpne høyere i dag. GBPUSD 1.3425 med EURGBP 0,8825 og vi ser GBPNOK 11.1400. I Østen har vi blandet børsbilde, Nikkei, Sydney ned , Hang Seng opp. YEN handler 112,95 mot USD og EURYEN 133,75. AUD faller noe tilbake, 0,7590 mot USD. Gode arbeidstall her hjemme føyer seg inni rekken av makrotall som viser at kongeriket er i god stand. Viktig blir boligpris tall denne uken. Krona handler noe sterkere, EURNOK 9,8300. USDNOK 8,3050 og SEKNOK 0,9885.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.