Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $62,34/fat -1,55% siden i går samme tid og 0,72%% siden Oslo Børs stengte. Fredag kom CFTC tallene ut og hedgefondene fortsetter å laste opp med longposisjoner i oljen. Opptil tirsdag i forrige uke økte de netto longposisjoner med 64m fat (Brent+WTI) til rekordhøye 990m. De økte long med 26m og kuttet short med 38m. Forholdet mellom long og short er nå på 9,76x. I februar da oljen var på sitt høyeste tidligere i år og konsoliderte lå dette forholdet på 10,30x. Markedet har fokusert på WTI der man har økt netto long med 52m fat mot Brent på 12m fat.

AKSO: Aker Solutions er tildelt en kontrakt til en total verdi på NOK 4mrd. Kontrakten gjelder utvikling av Johan Castbergfeltet. Det var ikke uventet at selskapet skulle vinne denne, men en positiv reaksjon er ventet i dag. Kontrakten tilsvarer NOK 14,73 per utestående aksje. Vi venter nok ikke en slik kursutvikling, men greit å ha i bakhode når man regner på hvor viktig Johan Castberg er for selskapene som mottar kontrakter og for den Norske økonomien. De fleste analytikerne har denne kontrakten i sine estimater så vi venter ingen estimatoppjusteringer på bakgrunn av dette.

VALUTA: USD handler sideveis uten store utslag, 1,1870 mot EUR og en Index på 93,05 som er lik noteringene på samme tid i går. Amerikanske børser blandet, Dow opp 0,24% etter nok en gang satt ny all time high. De andre indeksene endte mandagen lavere. Nasdaq ned 1,05%. Amerikanske renter trakk høyere i går, hele rente kurven steg, høyest utslag i korte enden. Brexit fortsetter å farge UK og Europa, ingen enighet så langt, dette gir rom for usikkerhet til tross for at seniornivå uttaler at en enighet vil komme. EUR Index på 95,25, samme nivå som i går, GBPUSD 1,3430 med EURGBP 0,8835. Eurobørsene hadde en sterk dag mandag, EuroStoxx 50 opp 1,32%. EUR styrkes i noen kryss og vi ser EURCHF 1,1695. I Østen er børsbildet stort sett negativt, YEN handler 112,65 mot USD. 133,75 mot EUR som er noe høyere enn mandag. AUD handler høyere på rente spekulasjon, 0,7650 mot USD. Gull faller noe tilbake, 1.277USDo og vi ser metallpriser noe lavere, Aluminium på 2.068USDt. Krona handler på ryggen til SEK og svekker seg med svakere SEK. Vi får prapport fra Regionalt Nettverk KL1000. Viktig lesning for NB i forkant av rentemøte neste uke. Vi får også boligtall KL 1100. Fokus har av mange vært mot boligmarkedet her hjemme og hos nabostater så en viss volatilitet kan ventes om våre egne tall skulle bryte våre nabostaters EURNOK handler 9,8785 med USDNOK 8,3255 og SEKNOK 0,9885. Vi tar med at EURSEK handler 10,00 på morgenkvisten.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg