Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,31/fat +1,78% siden fredag samme tid og +0,68% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom fredag og viste en vekst på to oljerigger. De siste seks ukene har vi har vi ikke hatt en uke med nedgang i amerikanske oljerigger. Dette er i tråd med hva vi har uttalt tidligere om at vi venter en riggvekst utover nå.

DNO: Oljeselskapet melder om økning av produksjon ved Peshkabirfeltet med en tripling til 15 000 fpd. En positiv melding fra et selskap som har hatt en dårlig kursutvikling den siste tiden. Med en positiv oljepris og god nyhet venter vi en positiv børsdag.

DNB: Selskapet har nå avsluttet sitt andre tilbakekjøpsprogram som forventet på fredag. De kan starte opp igjen mot slutten av desember eller senere (basert på hvordan de har gjort det før). DNB har kjøpt omkring 10% av volumet siden 26. oktober. Negativt at man mister en så stor kjøper.

VALUTA: Uke 50 har startet og er pakket med sentralbankaktivitet. ECB, Fed, SNB og vår egen Norges Bank har alle møter og det knyttes spenning til alle. I USA ventes det en heving, mens i Europa og her hjemme ventes uendret rente, mer fokus på veien videre og en normalisering av stimulipakker og historisk lave renter. Fredag endte med høyere børser i USA hvor S&P500 steg mest, opp 0,5 prosent. USD handlet mot sterke siden fredag, har reversert noe på starten av uka, EURUSD 1,1785 og Index på 93,75. Brexit hovedfokus i Europa, fortsatt, men også signaler fra ECB om videre nedtrapping av stimuli og renter vi være markedssensitive. EUR Index 94,85. GBP handler 1,3425 med EURGBP 0,8780. I Østen har vi en sterk åpning av børsuka, alle store indekser er opp. Nikkei opp 0,61 prosent mens Shanghai legger på seg 0,98 prosent. YEN mot svake siden, 113,45 mot USD og 133,75 mot EUR. Metaller handler sideveis, Gull på 1252USDo, Aluminium på 2013USDt. Inflasjonstallene kom inn her hjemme på morgenkvisten og var noe under forventingene, isolert sett et tall for svakere krone og et mer dovish NB. EURNOK handler 9,8125 med USDNOK 8,3260. SEKNOK omsettes 0,9850. NB har nå fått alle tallene på bordet. Rentebeslutningen kommer. Torsdag 10,00 med påfølgende pressebrief.

Inflasjonstallene

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.