Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $65,24/fat +3,05% siden fredag samme tid og +1,87% siden Oslo Børs stengte. Det ble meldt i går at Forties rørledningen uventet er stengt ned grunnet en sprekk i røret. Ifølge media skal den være nede i to uker. Rørledningen frakter 450k fpd. Forties er den største andelen av de fem Nordsjøoljene som gir prisen for Brent oljen. Ser vi i den finansielle verden gikk netto long (brent+wti) ned med 13m fat til 977m fat fra 990m fat. Dette kom ved en økning av brutto long på 4m og økning i brutto short med 17m. Med denne økningen i antall shortposisjoner kan man still seg spørsmålet om shortsykel nummer 11 har begynt. Vi peker fortsatt på hvor rekordlong de finansielle investorene er.

OSLO BØRS: Rec Silicon og Nordic Nanovector fjernes fra OBX indeksen, mens Bank Norwegian og Questerre flyttes inn på indeksen. Indeksen og vektingen vil bli seende slik ut.

VALUTA: USD handlet siste døgnet i smal range, vi åpner tirsdagen med en USD Index på 93,85 mot 93,75 på samme tid i går. EURUSD handler 1,1780. Amerikanske børser presser videre mot oppsiden, all time high nivåer utfordres. Renter holder på siste tids oppgang og forventingene til Fed synes være unisone. EUR Index på 94,80 som er på linje med gårsdagen. Lite med markedssensitive nyheter. GBP handler noe svakere, 1,3345 mot USD og 0,8825 mot EUR. CHF handler 1,1685 mot EUR mens SEK er på svake siden, 10,0150 mot EUR. Riksbanken holder først møte i neste uke, den 20 desember. I Østen faller børsene noe tilbake, Nikkei og Shanghai begge ned, Sydney svakt i positivt terreng. YEN 113,40 mot USD og 133,55 mot EUR. AUD 0,7550 mot USD mens Kiwi omsettes 0,6940 mot USD. Krona falt med inflasjonstallene i går, presset mot SEK trekker i samme retning . Det blir økt spenning til Norges Banks ordbruk og vurderinger, resultatet slippes torsdag KL1000. Krona responderer så langt lite på siste oljepris oppgang. EURNOK 9,8460 med USDNOK 8,3590 og SEKNOK 0,9830.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar