Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,49/fat -0,25% siden igår samme tid og -0,25% siden Oslo Børs stengte. Opptil tirsdag i forrige økte hedgefondene sine longposisjoner i Brent, men kuttet i WTI på bakgrunn av den midlertidige nedstengingen av Forties rørledningen. Økningen var kun på 10m netto, noe som er relativt lite ifht til den faktiske påvirkningen bortfallet av volum er. Dette kan tyde på at hedgefondene begynner å bli litt «slitne» og ser an markedet. Ser vi på Brent og WTI sammen, økte netto long med 2m fat. Slik vi skrev om i forrige CFTC rapport, ligger vi an til å starte shortsyklus 11 nå, selv om vi ikke må glemme syklus 5 (25 oktober til 21 februar) der brutto short lå rundt samme nivået i et par mnd. Siden oljeprisfallet har markedet aldri hatt så få shortposisjoner på WTI oljen som +- 50k fat.

EIA sin drillrapport kom i går. Den viste en vekst m-o-m på 94k fpd til 6,41m fpd i januar. Dette er en implisitt y-o-y vekst på 1,1m fpd eller 22,5%. Se chart under

Skiferoljeproduksjon USA.

DNO: Selskapet meldte i dag om betaling fra Tawkefeltet. De melder om en kvittering på $54,32m som skal fordeles mellom DNO og Genel pro rata, DNO eier 75% av feltet. De siste tolv månedene har blitt betalt og selskapet er veldig fornøyd med KRG. Markedet venter nå betaling hver måned så større skuffelse om en betaling ikke kommer, istedenfor kraftig positivitet når betaling kommer.

VALUTA: USD holder seg i siste tids range, vi handler 1,1795 mot EUR og en Index 93,20. Børsene i USA fortsetter sin reise og nok en dag med All time high noteringer. Amerikanske renter holder seg på siste tids nivåer. I Europa hadde vi en sterk børs dag mandag, EuroStoxx 50 la på seg 1,42 prosent. EUR Index på 94,75 som er 0,20 punkter høyere enn samme tid mandag. EURCHF 1,1625 med EURGBP 0,8815. Renter og ECBs vedvarende politikk er positive elementer. I Østen handler Nikkei noe lavere mens resten av børsene handler høyere. Rente møte i BOJ torsdag morgen, konsensus er uendret rente og politikk. YEN handler 112,55 med EURYEN på 132,80. AUD 0,7675 mot USD. Gull og metaller handler noe høyere , Gull omsetts 1266USDo mens Aluminium ligger 2070USDt SEK og NOK handler sideveis, EURSEK 9,94 med SEKNOK 0, 9915. Rentemøte i Riksbanken i morgen, konsensus er uendret men en viss spenning til retorikken. Vår egen valuta fortsetter å handle med SEK, god makro samt en høyere oljepris enn de fleste analyser og med daglig EUR salg fra Norges Bank stopper ikke appetitten for short salg av NOK. EURNOK åpner tirsdagen 9,8625 med USDNOK 8,3610 mens GBPNOK omsettes på 11,1900

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.