Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $68,13/fat +2,50% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste et lagerfall på 5m fat mot ventet 4,5m fat. Bensinlagrene viste vekst på 1,9m fat mot ventet 2m fat. Destillatene viste vekst på 4,3m fat mot ventet fall på 0,1m fat. Mye av oppgangen vi har sett de siste dagene har kommet grunnet uroligheter i Iran.

PGS: Selskapet melder om flåteutnyttelse og Q4 EBITDA. De melder om 23% på kontrakt, 23% på multiklient og resten på steaming, verft eller stacked. I slutten av Q3 var de samme tallene på hhv 28% og 53%. Selskapet melder om en Q4 Multiklientomsetning på $170m, noe som bør gi en EBITDA på $100m. Konsensus estimerer for dagens info en EBITDA på $72,77m. Det har vært snakk om gode late sales og aksjen har i desember steget 33%, så noe av denne differansen er nok priset inn i forkant av denne rapporten. Uansett, gode tall fra PGS.

VALUTA: Amerikanske aksjer åpner nyåret som det avsluttet 2017. Positive børser i «all time high» modus. Positive selskapstall samt tro på positive effekter av skattereformen trekker. Rentebildet i USA synes være uendret, og Feds rentebane er intakt. USD fortsetter å være under press. USD Index på 91,80 med EURUSD 1,2030. Eurosonen er i godt driv og flow finner veien inn Europeiske assets. EUR styrkes således av dette og handler høyere i de fleste kryss. EUR Index over 96,00 . EuroStoxx 50 handler 3512. CHF faller noe tilbake, rentespread samt geopolitisk godvær gjør CHF mindre attraktivt. 1,1750 EURCHF. I Østen har vi en god børsdag, Nikkei opp 2,95 prosent, drevet av gode makro tall. Shanghai opp 0,52 prosent, mens Sydney er opp 0,11 prosent. YEN sideveis, 112,55 mot USD og 135,40 EURYEN. Metaller åpner året på høyere nivåer, mye drevet av forventet økt etterspørsel og svakere USD. Gull omsettes 1310USDo med Aluminium på 2230USDt. Platinum på 952 USDt. Positive arbeidstall samt en vedvarende høy oljepris gir et positivt bakteppe for NOK. Året starter med stigende NOK kurser. Vi ser også at Norges Bank vil selge valuta for 900Mio NOK pr dag i Januar. EURNOK åpner torsdagen 9,7410 med USDNOK 8,0970 med SEKNOK 0,9910.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.