Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $67,77/fat -0,53% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Trumpadministrasjonen foreslo i går å åpne opp for nye offshoreområder for leting mellom 2019-2024. I GoM tenker de å legge til østre del etter 2022, Alaska skal økes de neste fem årene med 19 salg, 7 salg for vestkysten, og 9 salg for østkysten. Hvis det går igjennom, skal det deretter til en 60 dagers høringsperiode. Positivt for seismikkselskaper.

NAS: Flyselskapet guidet på en del nøkkeltall for 2018. De ser antall setekilometer (ASK) øke med 25%, hvor mye av veksten kommer fra 737-MAX. De legger en del antagelser til grunn for 2018; USD 525/tonn bensin, USD/NOK 7,75, EUR/NOK 9,00 (uten hedget volumer). Basert på dette venter de en enhetskost på NOK 0,38-0,39 (NOK 0,40-0,41 inkl avskriving). De har altså oppjustert fuelkosten fra USD 525, men holdt valuta uendret. Basert på siste tids valutakurser kan det synes litt optimistisk med valutakurser som de guider med. I dag tidlig melder de om trafikktall for desember. RPK (passasjertrafikk) økte med 32% mot ventet 30,7%. Yielden kom inn på 0,37 mot ventet 0,36 og mot 0,33 i november. Selskapet melder også om QTD gevinst på NOK 358m relatert til hedging. Gode tall og økt positivitet i synet på aksjen de siste par ukene.

DNO: KRG er ute og uttaler seg om sin finansielle situasjon som en del av budsjettforhandlingene mellom KRG og Bagdad. De har hovedsakelig kuttet i lønnskostnadene sine som nå er på ~600mrd dinarer. Oljeinntektene er estimert til ~544mrd dinarer. Så kan fort sees at KRG lever med et budsjettunderskudd, og noen aktører kan fort stille spm til om KRG har mulighet fremover til å betale oljeselskapene etter avtalen.

AKSO: Upstream melder at AKSO kom med det laveste budet på en brownfield prosjekt i Brasil for Petrobas. Budet er på NOK ~1mrd. Det er også ventet at de kan vinne en kontrakt til på omkring NOK 1mrd. Får selskapet disse inn i Q1, vil starten av 2018 bli bra.

VALUTA: USD handler mot nedsiden, vi ser nivåer rundt 1,2100 mot EUR og som vist i chart er dette nivåer som ikke har handlet over siden 2014. USD Index 91,70, på nivå med gårsdagen. Amerikanske børser klatrer videre og vi har nok en dag med brudd av historiske topper. Arbeidstall i dag blir spennende, 190 000 nye jobber utenfor jordbruk er konsensus. Positiviteten til det Europeiske markedet fortsetter, gode makro og børser trekker EUR høyere. EUR Index 92,30 som er noe høyere enn på samme tid i går. EuroStokk 50 tok et byks og la på seg 1,55 prosent i går og terminkontrakter tilsier positiv start i dag også. EUR handler høyere i de fleste kryss. EURGBP 0,8900 med EURCHF 1,1770. I Østen handler de store børsene mot oppsiden, Nikkei opp 0,91 prosent og følger opp gårsdagens sterke tall. YEN handler svakere med børs, 113,05 mot USD og 136,40 mot EUR. AUD stiger med råvarer og børs, 0,7845 mot USD. Det er lite med nyheter her hjemme, siste rapport fra boligmarkedet lot ikke til å skremme markedet nevneverdig. SEK og NOK handler noe sterkere uten de helt store markedsutslag. EURNOK 9,7380 med USDNOK 8,0715 og SEKNOK 0,9915.

EURUSD siden 2013

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets and Trading. All Rights Reserved.