Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $69,03/fat -0,17% siden igår samme tid og uendret Oslo Børs stengte. FGE kommer med tilbuds- og produksjonsestimater i går. Nå har IEA, OPEC, EIA og FGE kommet med sine estimater for 2017, 2018 og 2019. Ser vi på snittet venter disse aktørene at produksjonsveksten fra non-OPEC er på 0,05m fpd mer enn etterspørselen. Dette gjør at OPEC må videre øke kuttene sine med 0,05m fpd for å dekke inn dette. Det er bare OPEC som estimerer at etterspørselen øker mer enn produksjonen. Ser vi på snittet på de andre aktørene venter de en produksjonsvekst på 0,23m fpd mer enn etterspørselen. Uansett, analysebyråene peker til at OPEC på øke kuttene sine for å skape balanse.

KVARTALSRAPPORTERING: I morgen sparker vi ordentlig i gang kvartalsrapportering med bla JPMorgan, BlackRock og Wells Fargo. På mandag har AKER BP kapitalmarkedsdag. Her i Norge begynner kvartalsrapportering ordentlig den 25. januar.

VALUTA: Kina signalisert lavere aktivitet i amerikanske rentepapirer og sendte prisene lavere. USD svekket seg mens renter og børser handlet sideveis. USD Index 92,18 med EURUSD 1,1950. Flow in i EUR som steg i de fleste kryss onsdag. Index 95,34 med EURCHF 1,1710. Referat fra siste ECB møte kommer i dag, en viss spenning til om ECBs medlemmer var enige i stimulipakker og nedtrapping av dem. GBP sideveis, 1,3500 mot USD og 0,8855 mot EUR. I Østen faller Nikkei og Sydney tilbake mens Shanghai handler høyere. YEN holder på siste dagers oppgang, 111,85 mot USD og 133,60 mot EUR. AUD noe høyere, 0,7870 mot USD og Kiwi tester 0,72 nivået mot USD. Metaller omsettes noe høyere, Gull på 1,318USDo med Aluminium over 2.200USDt. NOK på sterke siden i går til tross for stor appetitt for EUR generelt. Olje og inflasjon trekker mot sterke siden. Vi så 9,60 testet i går i EURNOK , åpner 9,6400 mot EUR og USDNOK 8,0710. SEKNOK 0,9845

Norske TWI Index, krona målt mot handles motparter. Lavere tall viser sterkere NOK

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.