Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $68,66/fat -0,72% siden i går samme tid og -0,46% Oslo Børs stengte. Oljeprisen fortsetter nedover til tross for en lagerutvikling som tilsier en høyere oljepris. DOE oljelagertall viste råoljetrekk på 6,9m fat mot API som viste fall på 5,1m fat. Bensinlagrene viste vekst på 3,6m fat mot API som viste vekst på 1,8m fat. Destillatene falt med 3,9m mot fat mot API som viste vekst på 0,6m fat. Alt i alt, en rapport som burde ha trukket oljeprisen opp i våre øyne. Tydelig at oljeprisen har mistet noe av de sterke momentet sitt. OPEC kom ut med sin rapport i går. De venter en tilbudsvekst fra non-OPEC produsenter på 1,15m fpd mot tidligere ventet 0,99m fpd. De peker spesielt på USA som den sterke pådriveren til dette. De viser også til Venezuela, som er OPEC medlem, der tilbudet faller og faller grunnet deres økonomiske krise. Venezuela sitter på det mange mener er verdens største ressurser, men produserte i desember kun 1,79m fpd, ned fra 1,9m fat i november og ned fra 2,13m fat i desember 2016. (tall hentet fra Reuters).

MAKRO: I USA jobber de med avstemmingen av budsjettloven som skal hindre nedstenging av offentlig virksomheter. Loven ble stemt igjennom i representantenes hus, men i senatet uttaler demokratene at de har nok stemmer til å blokkere forslaget. Dette er i et forsøk på å inkludere beskyttelse til unge innvandrere. Republikanerne trenger i hvert fall tolv demokrater for å få stemt igjennom loven da tre av 51 republikanere i senatet har offentlig sagt at de ikke kommer til å støtte forslaget.

VALUTA: USD handler noe svakere, en viss usikkerhet rundt fundingen av offentlige etater trekker negativt. USD Index på 90,20 med EURUSD 1,2260. Amerikanske børser endte torsdagen svakt i minus, DOW holder seg dog over 26 000. I Europa var børsbildet noe blandet i går. EUR styrker seg noe og omsettes på 96,95. CHF styrker seg noe uten spesielle nyheter, EURCHF 1,1730 med USDCHF 0,9570. GBP handler 1,3900 mot USD og EURGBP 0,8810 og GBPNOK 10,9015. I Østen stiger Nikkei og Shanghai børsene, mens Sydney og Hang Seng svakt lavere. YEN styrkes med børs, 110,80 mot USD og 135,75 mot EUR. AUD sterkere med gode makrotall, 0,8015 mot USD. Krona handlet mot sterke siden torsdag 9,58 nivået ble testet, åpner dagen noe svakere, 9,6160 mot EUR og USDNOK 7,8450. SEKNOK handler 0,9790. Det er lite med viktige tall i dag så ikke uventet er fokus for NOK mot Olje og børs.

Dollar mot, SEK, NOK, EUR, GBP og JPY det siste året.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.