Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $68,76/fat +0,15% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabias oljeminister uttaler at oljeprodusentene kommer til å samarbeide etter 2018 ifht til produksjonssamarbeid. Baker Hughes riggtelling kom inn fredag og viste et fall på fem oljerigger sammenlignet med forrige uke. Totale antall oljerigger er nå på 747 i USA. Alt i alt, peker forrige ukes data på en positiv utvikling i oljeprisen, men markedet har valgt å selge oljen ned omkring $1/fat. CFTC tallene på fredag viste at hedgefondene økte sin nettolongposisjoner til 753m fat. Brutto shortposisjoner falt med 2,9m fat. Brutto short har vært en god indikator på oljeprisen.

DNO: Selskapet melder om betaling fra KRG relatert til produksjon i oktober. Summen er på $53,71m fordelt pro rata mellom DNO og Genel, som vanlig. DNO eier 75% av feltet etter en avtale mellom KRG og DNO i august.

VALUTA: Amerikanske markeder vil bli preget av «government shutdown» som følge av uenighet rundt budsjett. Det kan kanskje fremstå som en tanke merkelig det hele siden sittende president og hans parti her flertall i begge kamre. Amerikanske rente stiger, USD handler sideveis. USD Index 90,45 med EURUSD 1,2225. Europeiske børser forventes åpne flatt, EuroStoxx 50 sluttet siste uke med oppgang på 0,77 prosent. EUR Index på 96,75 og EUR handler sideveis i de fleste kryss. VI har rentemøte i ECB denne uken og med oppjusterte veksttall for eurosonen øker spenningen til ECB og veien videre. GBP og CHF stabile, GBPUSD 1,3870 med EURGBP 0,8812. EURCHF omsettes 1,1765. I Østen har vi en flat børsdag, Kina stiger noe, mens Nikkei er uendret. YEN handler 110,85 mot USD, EURYEN på 135,50. AUD holder på siste dagers styrkelse, 0,7990 mot USD. Gull omsettes 1329USDo noen lavere en siste dager, Aluminium på 2215USDt. Krona i range 9,58-9,63 mot EUR siste dager, vi åpner 9,5975 med USDNOK 7,8500 og SEKNOK 0,9760. Rentemøte her hjemme torsdag, konsensus er uendret rente.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.