Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $69,41/fat +0,95% siden igår samme tid og +0,92% siden Oslo Børs stengte. CFTC tallene som vi så vidt nevnte i går viste en økning for nettolongposisjoner (graf 1). Vi er nå forbi toppnivået i februar på 10,30x, og vi er nå på 10,50x (graf 2). Det som er tydelig er at fokuset er nå på å lukke spreaden mellom brent og wti. Her fikk vi en kraftig spreadøkning etter orkanene i høst og spreaden gikk fra 2,5 til 7 dollar. Dette skjedde da raffineriene måtte stenge ned og effekten på oljemarkedet i USA var slik at etterspørselen falt mer enn tilbudet. Spreaden ligger nå på 5,47. Ser vi på graf 3, ser vi at den siste tiden har netto long for Brent begynt å flate mer ut, mens netto long for WTI har akselerert. Går gi over til graf 4, er vi fortsatt i shortsykel nummer 10, og venter på gjerdet på nummer 11. Vanskelig å predikere når nummer 11 begynner, men når det kommer er det en del som skal ut av sine longposisjoner.

AKSO: Selskapet vant en subseakontrakt for Troll og Askeladd. Kontraktene er på NOK 1,5-2mrd. Kontraktene blir booket i Q1 og starter denne måneden. Det er ventet at ferdig levering er i 2020. Positivt for AKSO og understøtter en god book-to-bill på over 1x i Q1.

VALUTA: Enighet om forlengelse av løpende budsjett sendte amerikanske børser til nye høyder. Dow på 26214 mens Russel2000 på 1605. Amerikanske renter faller noe tilbake, mens presset vedvarer på USD. USD Index på 90,30 mens EURUSD handler 1,2250. I Europa ser det lyst ut, Politiske landskapet stabilt og makrobildet er positivt. EUR Index 96,90. Zew indeks fra Tyskland i dag kan nye positive signaler. CHF faller tilbake og vi ser ny test av 1,1800 nivået mot EUR. GBP også i medvind, 1,3965 mot USD, 0,8770 mot EUR og 10,99 mot NOK. Fokus mot renter og rentebanen. I Østen har vi en sterk børsdag, Nikkei og Shanghai begge opp 1,3 prosent mens Sydney legger på seg 0,75 prosent. BOJ holdt renten og politikk uendret på sitt møte, intakt med konsensus. YEN handler 111,00 med EURYEN 136,05. AUD stabil, 0,7980 mot USD. Konjunkturbarometeret her hjemme kom inn høyere enn konsensus og underbygger siste tids positivitet. Krona handler i siste tids range men på svake siden. EURNOK 9,6400 med USDNOK 7,8730 og SEKNOK 0,9800. Utslagene i vår valuta er dog begrensede, fokus mot oljepris, børs og de oppkommende rentemøter.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.