Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,41/fat -1,45% siden fredag samme tid og -0,53% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom fredag og viste en kraftig vekst i antall oljerigger. I USA ble det lagt til 26 oljerigger og 3 gassrigger. Dette er det største hoppet i oljerigger siden januar 2017. Tydelig at den siste tids oljeprisoppgang stimulerer til økte investeringer og økt output. Vi kommer til å kommentere litt med rundt CFTC tallene i morgen, men her kom netto long ned, men mest drevet av fall i brutto long. Brutto short kom marginalt ned og kan indikere at det fortsatt er potensiell styrke bak en eventuell videre nedgang i oljeprisen.

SDRL: Iflg et nytt dokument ved retten i Texas virker det som Seadrill sin restrukturering nærmer seg en slutt. Forslaget som ligger på bordet kommer til å gi usikrede obligasjonseiere 15% av selskapet, men kommer til å wipe eksisterende aksjonærer. Basert på dette kan man nok si at nåværende aksjekurs ikke reflekterer hvordan selskapet kommer til å se ut i fremtiden.

VALUTA: En volatil børsdag i USA fredag endte med solid oppgang. Budsjett, selskapstall og teknisk handle bidro. USD holder på siste dagers oppgang, Index på 90,05 og EURUSD 1,2285. Brexit, usikkerhet og mangel på resultater tynger GBP. GBPUSD 1,3850 med EURGBP på 0,8870 og GBPNOK 11,00. EUR Index under 97,00. EUR faller tilbake i mange kryss. Negativ børs dag fredag, mens futures tilsier en høyere åpning i dag, I Østen er børsbildet blandet, Nikkei er stenget, mens Shanghai handler opp 0,76 prosent. Sydney tar av 0,30 prosent. YEN handler 108,60 mot USD og 133,50 mot EUR. AUD noe sterkere enn fredag, 0,7830 mot USD. Metallpriser sideveis, Aluminium på 2145USDt og Platinum på 972USDt. Gull handler opp 10USD og omsettes 1325USDo. Krona hadde en volatil dag fredag og utslagene var kraftige. EURNOK med store intradagsrange 9,75-9,88, olje og børs styrer. Vi får Olsens og Norges Banks årstale torsdag og en viss spenning til sentralbankens markedsopplevelse. EURNOK 9,7510 med USDNOK 7,9325 og SEKNOK 0,9835

EURUSD siden november

EURNOK samme periode

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg