Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $65,20/fat +1,02% siden igår samme tid og +1,34% siden Oslo Børs stengte. På fredag fikk vi Baker Hughes og CFTC tallene. Vi får mer igjennom CFTC tallene i morgen. Baker Hughes riggtelling viste en vekst i amerikanske oljerigger med syv rigger. I Canada var antall rigger ned med 3 oljerigger. Antall gassrigger i USA var ned med 7 rigger og i Canada ned med 4 rigger. CFTC tallene viser at nettolong er videre opp, men drevet av ordentlig økning i brutto long og veid opp for en økning i brutto short.

AKERBP: Selskapet har gjort et funn på Froskprospektet. Funnet er på 30-60mfat. Basert på dette funnet kan man fort legge på NOK 2-3/aksje i NAV.

AKER ASA: Selskapet kjøper opp Hess Ghana. Oppkjøpet skjer som en 50/50 JV mellom Aker Energy og med Kjell Inge Røkkes TRG AS. Oppkjøpet skjer med $100m i kontanter hvor $25m skjer ved avtaleinngåelse og $75m når PDO er godkjent. Selskapet uttaler at de skal utnytte Aker gruppens erfaring fra NCS til å videreutvikle feltet. Så vi ser det som en god sannsynlighet at Aker Solutions for kan få seg noen kontrakter. Selskapet uttaler som følger; “During a transition period, Aker Energy will draw on certain key third-party capabilities, including from Aker related companies.”

VALUTA: USD noe sterkere etter noen dager i fallende trend. Budsjett og frykt for en mer offisiell holdning rundt en svakere USD policy har vært negative faktorer. Referat fra siste Fed møte kommer onsdag og kan gi nyttig informasjon. Index igjen over 89, mens EURUSD handler 1,2405. Amerikanske renter sideveis, børsene endte fredagen i positivt terreng. USA stengt i dag, President Day. Brexit og utgangen på pågående forhandlinger fortsatt uklar, GBPUSD 1,4000 med EURGBP 0,8850 og GBPNOK 10,8900. Euro Index 97,25. Euro Stoxx 50 endte siste uka opp 1,13 prosent. Det er lite med nyheter i Eurosonen i dag, IFO fra Tyskland torsdag kan gi utslag. I Østen er Kina stengt, Nikkei og de andre børsene handler sterkere, Nikkei opp 1,94 prosent, mens Sydney er opp 0,64 prosent. YEN handler 106,55 med EURYEN 132,10. AUD omsettes 0,7915 mot USD. Krona styrker seg, 9,6390 mot EUR og 7,7750 mot USD. SEKNOK 0,9755. Årstalen og troen på norsk økonomi, krydret med positive makrotall, oljepris og børs trekker alle.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.