Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $66,25/fat +2,24% siden igår samme tid og +1,18% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom inn i går på den positive siden for oljeprisen. Råoljelagrene viste fall på 1,6m fat mot API som viste fall på 0,9m fat. Bensinlagrene viste en vekst på 0,3m fat mot API som viste en vekst på 1,5m fat. Destillatene viste et fall på 2,4m fat mot API som viste fall 3,6m fat. Produksjonen i USA er neste flat fra forrige uke, i motsetning til den kraftige veksten vi har sett den siste tiden. Alt i alt, en positiv rapport for oljeprisen.

SUBC: Subsea og Schlumberger annonserte i dag tidlig at de går inn i eksklusive samtaler om å skape en JV for å bygge på alliansen (Subsea Integration Alliance) som har ligget i bunn. Det har lenge vært snakk om at SUBC er en oppkjøpskandidat med både Baker Hughes og Schlumberger som overtagere. Senest i oktober hadde vi store utslag på aksjen grunnet informasjon som dette og mer spekulasjoner. Hvordan veien videre ser ut er igjen bare spekulasjoner, men et tettere samarbeid vil nok ikke legge en demper på spekulasjonene i markedet om at de fortsatt kan bli kjøpt opp.

VALUTA: Amerikanske børser avsluttet dagen blandet torsdag. Rentene holder seg på siste tids nivåer, mens USD handlet svakere gjennom torsdagen for så å reversere noe i natt. USD Index på 89,95. EURUSD 1,2290, rangebildet i den korte enden , 1,2260-1,2350. Makrotall i UK kom inn noe svakere enn ventet, GBP handler stabilt. GBPUSD 1,3935 med EURGBP 0,8820 og GBPNOK 10,9700. I referatet fra ECB ser man viss uenighet om ordvalg, men sentralbanken holdt på ordlyden fra siste møtet. IFO indeksen i Tyskland kom inn lavere enn konsensus og tilsier at forventingene til fremtiden i Tyskland er noe svakere enn ventet. EUR Index på 96,75, EUR handler noe svakere i de fleste kryss. I Østen har vi en blå børsdag, Nikkei opp 0,62 prosent, Shanghai er opp 0,63 prosent og Sydney legger på seg 0,82 prosent. YEN styrkes med børs 107,00 mot USD og 131,60 mot EUR. AUD handler 0,7820mot USD. Gull omsettes 1328USDoz, mens Aluminium handler 2186USDt. SEK fortsetter å være under press, vi handler 10,0050 mot EUR og vi ser SEKNOK 0,9675. Makrobildet i fokus. Krona sideveis i smal range, lite med nyheter og fokus mot positiv oljepris. EURNOK 9,6760 og USDNOK 7,8720.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.