Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $67,29/fat +1,57% siden fredag samme tid og +0,75% siden Oslo Børs stengte. På fredag fikk vi Baker Hughes riggtelling som viste vekst på 1 rigg i forrige uke og det er nå 799 oljerigger i USA. Det høyeste vi har vært siden april 2015. Vi fikk også CFTC tallene (som vi kommer til å gå litt tydeligere inn på i morgen, men har falt netto long. Dette var drevet av et fall i brutto long, da brutto short også falt. Under ser dere brutto short invers mot oljeprisen. Her er det en tydelig relasjon der jo færre brutto short (stigende gul graf) korrelerer med en sterkere oljepris og økende brutto short (fallende gul graf) korrelerer med svakere oljepris. Utenom i starten av Q2’16, i perioden der oljeprisen gikk fra ~$30 og oppover. Er vi rundt det lavest brutto short nivået på lenge.

NHY: På fredag kom det meldinger fra myndighetene i Brasil om krafig søl fra Alunorte og anbefalte å stenge ned aktiviteten på lokasjonen. Hydro meldte på søndag om ingen bevis for noe søl i miljøet rundt. De uttalte at lokasjonen opererte som normalt. Alunorte er verdens største aluminaraffineri. Hydro jobber tett med lokale myndigheter for å komme til bunns i saken.

ASC: ABG Sundal Collier tilbyr å kjøpe tilbake opptil 14,5m aksjer, budet er på NOK 6,35/aksje, 3 øre lavere enn fredagens close.

VALUTA: Amerikanske børser tok et byks mot oppsiden fredag, yielden på amerikanske 2, 10 og 30 års papirer faller noe tilbake og USD handler lavere. USD Index på 89,60 og vi har EURUSD på 1,2325 som er 50 pips høyere enn fredag. Inflasjonen i EU kom inn på konsensus fredag. Eurobørsene svakt høyere. EUR Index på 96,85 med EUR sideveis i de fleste kryss. I Sverige fortsetter krona å være under press. Makro, renter og Riksbanken i fokus. EURSEK på 10,0450 med SEKNOK 0,9605. I Østen har vi sterk børsdag, så vel Nikkei som Shanghai er opp over en prosent. YEN sterkere med inflasjons uttalelser fra BOJ, USDYEN 106,50 med EURYEN 131,200. Metaller stiger noe, Aluminium på 2.150USDt mens Platinum igjen over 1000USDt. Krona mot sterke siden, oljeinvesteringer og oljeprisen trekker positivt, makrobildet generelt tilsvarende. EURNOK åpner uka 9,6370 med USDNOK 7,8200. Onsdag har vi Norges Banks sine valutasalgstall for mars og i morgen slipper de sin Market Watch.

EURNOK siden November….. 9,62-9,64 nivået fremstår som viktig

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg