Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $64,34/fat -1,33% siden igår samme tid og -1,12 % siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går etter børs og viste en lagerbygging på mindre enn API viste. EIA viste en vekst i råoljelagrene på 2,4m fat mot API som viste vekst på 5,7m fat. Bensinlagrene viste fall på 788k fat mot API som viste fall på 4,5m fat fall. Destillatene viste fall på 559k fat mot API som viste vekst på 1,5m fat. Netto positivt for oljeprisen. Amerikansk oljeproduksjon viste en fortsatt vekst som er negativt for oljeprisen. Storyen i USA er den kraftige produksjonsveksten vi har sett den siste tiden.

STL: JP Morgan har oppgradert oljesektoren. De oppgraderer Statoil til NOK 185 fra NOK 180 og Total fra NOK 48 til NOK 50.

AKSO: I går ble det meldt ila dagen at Aker Solutions vant kontrakt på Aasgard A. Verdien på kontrakten er ikke nevnt, men kontrakter under NOK 1-1,5mrd blir ikke meldt til børsen. I dag melder de om en kontrakt på NOK 800m for MMO arbeid på tre Petrobasplattformer. Dette er en fire årskontrakt. Begge disse kontraktene blir booket i Q1. Selskapet hadde allerede en Book-to-bill på 1x, så Q1 blir også et bra kvartal med ordreinntak.

VALUTA: Amerikanske USD handler i en smal range siste døgnet, hovedfokus er mot Trump og pågående usikkerhet rundt toll og skatt på import varer til USA. Markedet priser utviklingen som USD negativ. USD Index 89,60 med EURUSD 1,2400 og USD noe svakere i mange kryss. Amerikanske børser blandet onsdag, Dow endte ned 0,33 prosent mens Russell2000 la på seg 0,83 prosent.

I Europa er det møte i ECB i dag. Konsensus er uendret rente, hovedfokus mot poltikken og eventuelle nye signaler rundt stimuli og nedtrappingen av slike. EUR Index 97,60. Eurobørsene var alle i positivt terreng onsdag,GBP sideveis, Brexit forhandlinger fortsatt i fokus, GBPUSD 1,3890 med EURGBP 0,8925. CHF har svekket seg i forkant av ECB møtet, økt rentespread mot EUR vil kunne svekke CHF videre. EURCHF 1,1690 med USDCHF 0,9430 og CHFNOK 8,2800. Presset på SEK forsetter, EURSEK 10,2175 mens SEKNOK omsettes 0,9475.

I Østen har vi ett positivt børsbilde, alle de store indekser stiger. Nikkei opp 0,55 prosent og Shanghai tilsvarende. YEN handler 105,95 mot USD og 131,40 mot EUR. YENNOK på 7,3650.

Krona svekket seg utover dagen i går med en volatil oljepris og negativ børs. Industriproduksjonstallene kom inn KL 0800 og viset ett minus på -2,0 prosent m/m mot vente -0,2 prosent. Tallene har så langt ikke påvirket NOK kursen. EURNOK handler 9,6800 med USDNOK på 7,8100. Fokus på olje og utviklingen i Sverige samt ECB møtet.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.