Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $65,41/fat +2,47% siden fredag samme tid og +1,14% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste et fall på fire oljerigger i forrige uke. CFTC tallene som vi kommer mer innpå i morgen viste at netto long falt, men at brutto short økte. Brutto short har ofte vært en indikator på hvilken vei oljeprisen skal.

SUBC: Selskapet vant en kontrakt utenfor Aserbajdsjan på mellom $150-300m. Selskapet har en nettomargin på 11,4% i 2017 og 11,7% i 2017. Legger vi dette til grunn (11,4%) for denne kontrakten bør det gi dem en bunnlinje på mellom $17,1-34,2m. I norske kroner med skrivende kurs gir det oss NOK 132,6-265,2m. Dette gir oss et nettoresultat per aksje på NOK 0,41-0,81. Aksjen handles til en LTM PE på 11,14x noe som bør gi denne kontrakten en verdi på NOK 4,57-9,02/aksje.

NHY: Hydro har meldt at de hadde kontrollerte utslipp i Brasil. Hva som skjer med aksjen videre er vanskelig å spå da handelen er nyhetsdrevet. Er selvfølgelig ikke positive nyheter som har kommet ut i dag. Hydro uttalte i går at de hadde sluppet ut møkkete vann i en kanal de ikke hadde tillatelse til å slippe ut i. Aksjen handler med en RSI på 35 og er sånn sett oversolgt. Det er høy risiko i aksjen nå.

AKSJEMARKEDET: Da er rapporteringssesongen over og bare at par selskaper har igjen å rapportere (Seadrill og Questerre). Estimatene for Q1’18 har blitt litt satt ned, men for året relativt uendret. Vi tolker dette som at risikoen for revideringer ligger på nedsiden utover året da analytikere ofte er litt mer positive enn negative.

VALUTA: Amerikanske arbeidstall fredag kom langt sterkere enn ventet og sendte USD mot oppsiden. USD Index på 90,00 med EURUSD på 1,2325. Amerikanske børser positive med arbeidstall og tall som viste at lønninger ikke stiger som ventet. Dow opp solide 1,77 prosent og Russell2000 opp 2,24 prosent. Fokus denne uken blir usikkerheten rundt tollsatser og globale handelsavtaler. Brexitforhandlinger sinker seg videre uten særlig fremgang. GBP handler 1,3855 mot USD. EURGBP 0,8895 og GBPNOK 10,75. I Eurosonen er hovedfokus, også her, mulige handelshindringer, EUR Index på 97,10. Eurobørsene positive fredag, men utslagene var begrensede. I Østen er børsbildet positivt, Nikkei opp 1,77 prosent, mens Shanghai legger på seg 1,17 prosent. Fredagens amerikanske tall samt en mer gemyttlig geopolitisk tone trekker positivt. YEN handler 106,60 mot USD og 131,95 mot EUR. AUD handler 0,7875 mot USD. SEK noe sterkere mandag morgen, arbeidstall i dag blir viktige. EURSEK på 10,1425. Krona styrket seg med høyere inflasjonstall fredag. Torgdagens rentemøte i NB blir viktig, konsensus er uendret rente men fokus blir mot retorikken og tanker rundt siste tids gode makrotall samt lavere inflasjonsmål. EURNOK 9,5600 med USDNOK 7,7525 og SEKNOK 0,9425

EURNOK 2018

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.