Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $64,88/fat -0,81% siden fredag samme tid og +1,01% siden Oslo Børs stengte. CFTC-tallene på fredag indikerte at hedgefondene begynner å kutte noen longposisjoner, selv om det er i begrenset omfang. Shortposisjoner øker litt, og er ofte en guide på oljeprisen fremover. Her fikk vi en mindre fall, men enda veldig lite. Forrige gang vi hadde en like lang shortsykel de siste par årene var mellom oktober 2015 og mai 2016. Dette er dog den lengste perioden med så få shortposisjoner. Så ifht til Committment of Traders report fra CFTC ligger markedet posisjonert slik at man historisk er ganske fullastet med long olje.

NHY: Morgan Stanley kutter Hydroaksjen ned til Equal Weight med kursmål NOK 61. De peker på at forholdet til brasilianske myndigheter blir dårligere og at myndighetene kan gjøre strukturelle endringer. De sier også at Hydro kanskje må investere i lite bærekraftige bauksitt og aluminaprosjekter i land med dårlig ROI for å redusere konsentrasjonsrisikoen i Brasil. De peker på i andre siden at det er flere fundamentale positive faktorer som gjør det attraktivt å fortsette å være i Brasil. Kursmålet til Morgan Stanley er 19% over gårsdagens sluttkurs, snittkursmålet på aksjen er på NOK 62,24, 22% over gårsdagens close.

MODELLPORTEFØLJEN: Vi gjorde en endring i Modellporteføljen i går. Vi tok ut Marine Harvest og investerer i Subsea 7. Marine Harvest og laksesektoren generelt har steget kraftig de siste to månedene drevet av sterke laksepriser. Tidligere all time high på Marine Harvest var på NOK 166,80 og den handler i skrivende stund på NOK 159,00. Vi har i samme periode fått med oss NOK 11/aksje i utbytte. Dette gir aksjen en avkastning i porteføljen på 11,03%. Vi er positive til Subsea 7 grunnet at selskapet har igjennom oljenedturen drevet selskapet bra og har et solid balance sheet. Selskapet forsetter å få kontrakter og vi mener oljemarkedet er i en posisjon der flere og flere kontrakter skal deles ut. Subsea meldte senest i dag om en kontrakt. Selskapet er også et spennende selskap til å bli kjøpt opp og vi mener Schlumberger er en potensiell oppkjøper. Vi velger derfor å gjøre en rotasjon ut av laks for nå og øke i oljeservice. Vi holder på de andre posisjonene.

VALUTA: Valutaverden har hatt en døgn uten de helt store utslagene. De fleste kryss har handlet sideveis og omsettes på samme nivåer som på samme tid i går. USD Index 90,00 med EURUSD 1,2325. Amerikanske børses blandet, Dow ned 0,82 prosent mens Nasdaq la på seg 0,36 prosent. Dagens Inflasjonstall fra USA blir viktige, slippes KL 13,30 norsk tid. I Eurosonen var børsbildet stort sett positivt i går uten store utslag. EUR Index 97,15. Start på forhandling rundt Hellas og gjeldspakker som forfaller senere i år samt pågående Brexit forhandlinger. GBP 1,3890 mot USD og 0,8875 mot EUR. EURCHF 1,1690. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp 0,66 prosent, Shanghai faller 0,46 prosent. YEN handler 106,85 med EURYEN 131,75. AUD 0,7875 mot USD. Aluminium omsettes 2090USDt mens Platinum handler 964USDt. Gull noe lavere, 1,319USDo, Sølv ligger 16,500USDoz. I Sverige kom arbeidstallen i går på konsensus, presset på SEK opprettholdes. Vi så en positiv utviklingsindeks på boligpriser i går, noe som ikke har vært tema på en stund. EURSEK handler 10,1585 med SEKNOK 0,9410. Krona i range 9,55-9,59 mot EUR i går. EURNOK åpner 9,5600 mot EUR og USDNOK 7,7500. Fokus mot olje, lønnsoppgjør og børs.

EURUSD i 2018

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.