Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $65,16/fat +0,40% siden fredag samme tid og +0,12% siden Oslo Børs stengte. IEA publiserte i går sin månedlige oljemarkedsrapport. De øker sitt 2018 estimat for etterspørselsøkning med 0,9m fpd til en vekst på 1,48m fpd, med sterk vekst i OECD og Kina. Veksten er delvis kompensert med svakere etterspørsel fra Midtøsten. De estimerer at non.-OPEC tilbud øker med totalt 1,79m fpd, med sterkere vekst i Canada og «andre non-OPEC land». Den såkalte «call-on-OPEC» er nå på -0,31m fpd, dvs at de må kutte med

AKSJEMARKEDET: Amerikansk politikk og Trump fortsetter å påvirke aksjemarkedet. I går falt Dow Jones 0,72% fra toppen etter at New Yor Times rapportere at Robert Mueller sendte inn en stevning for dokumenter relatert til Donald Trump sine selskaper, inkludert noe relatert til Russlandetterforskningen. I tillegg til dette kom det ut at USA ilegger Russland sanksjoner, men ikke mot en del oligarker som Reuters kaller «Putins oligarker». USA sanksjonert 19 personer og fem enheter inkludert Russisk etterretning. De hang seg også på en del vestlige land og krever svar rundt nervegassen som ble brukt i England. Uansett, mye «ikke finansielt» som styrer de finansielle markedene for tiden. Her hjemme i Norge endte børsen i negativt territoriet i går grunnet den hevede rentebanen til Norges Bank. Markedet priset nok inn en kjappere heving enn desember og det veide på aksjene. På OBX indeksen var det tre aksjer som endte i positivt terreng og to av de var DNB og Gjensidige.

DNO: Deutsche Bank oppgraderer DNO fra NOK 9,60 til NOK 10.

VALUTA: Det geopolitiske klimaet har hardnet litt siste dager og en generell risk-off modus styrkes. YEN så langt store vinner i FX markedet. I USA er børsbildet blandet, USD noe sterkere, mens renter faller noe tilbake fra siste tids topper (se chart). USD INDEX på 90,05, mens EURUSD omsettes 1,2315. I Eurosonen går toget rolig fremover. EUR Index på 96,85, børsene mot oppsiden torsdag og DAX i Tyskland best i klassen. SNB i Sveits holdt som ventet renten uendret torsdag. Rentespread mot EU og verden for øvrig skulle tilsi en svakere CHF, men økte spenninger gir som vanlig litt safe haven status for CHF. EURCHF handler 1,1705 og veien opp til 1,20 nivået kan bli kort om risk-off bildet snur. I Østen er bildet stort sett negativt, Nikkei og Shanghai begge med røde tall, Sydney stiger på selskapsnyheter. Flow inn i YEN, omsettes 105,85 mot USD og 130,45 mot EUR. 100,00 nivået i USDYEN er viktig nivå og med økt uro kan dette nivået bli testet. Norges Bank leverte som ventet, uendret rente og en forsiktig oppjustering av rentebanen. Oppjusteringen gjenspeiles i makrobildet og den generelt positive bakteppe her hjemme. NOK styrket seg og spenningen vil nå bli om vi bryter videre og får økt interesse for NOK. EURNOK handler 9,4950 med USDNOK 7,7100 og SEKNOK på 0,9425. Vi tar med CHFNOK 8,11 og GBPNOK på 10,7500. Fokus på renter børs og olje i det korte bildet.

USDYEN siden 2012

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.