Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $65,95/fat +1,21% siden fredag samme tid og +0,61% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste en økning på fire oljerigger. CFTC tallene viste at hedgefondene kuttet sine nettolong posisjoner med 18m fat. Brutto short økte med 7,7m fat. Brutto short er ofte en indikator på veien oljeprisen bør dra. Dette er tredje uken på rad med økning i brutto short (se chart). På onsdag er det US Gulf of Mexico lisensrunde. Dette blir det største lisensrunden i historien og med en god oljepris og økt investeringsvilje. Det blir spennende å følge med på viljen på onsdag kveld.

TGS: Selskapet har sitt hovedfokus i Gulf of Mexico. Med lisensrunden på onsdag kan det gi oss en indikator på investeringsviljen i området. Selskapet har en mer solid forretning en for eksempel PGS da de har mye mer fokus på innleie av skip. Aksjen har et snittkursmål på NOK 203 mot fredagens close på NOK 197,6. Selskapet prises til en PE (LTM) 34,56 og en PE (NTM) 24,92. Selskapet prises til en EV/EBITDA (NTM) på 5,17x mot peers på 7,02x og en median på 6,44x.

NHY: Selskapet uttaler at de skal investere NOK 500m på å oppgradere vannrenseanlegget på Alunorte i Brasil. Selskapet innrømmer ytterligere to utslipp. Vi opplever fortsatt en flow av negative nyheter fra selskapet.

VALUTA: FED-møte tirsdag og onsdag blir ukens høydepunkt. Forventningene i markedet er høyere rente, hvor mye og hvor ofte blir spm. USD handler sterkere, Index på 89,90 og EURUSD omsettes 1,2270. Dagens nivå for USD er dog mot lave siden om vi ser ett år tilbake på tidsaksen. Børsene i USA endte alle med positive tall fredag, utslagene var små. Positiv børsdag i Eurosonen fredag, Inflasjonen kom inn et tikk lavere enn ventet. Euro Stoxx opp 0,72 prosent. EUR Index 96,50. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei tar av 1,04 prosentm, mens Shanghai er opp 0,3 prosent. YEN på sterke siden, safe haven samt usikkerhet rundt Abe og hans videre tid som statsminister. USDYEN omsettes 105,70 med EURYEN på 129,65. Metallpriser faller noe med sterkere USD, Aluminium på 2078USDt og Platinum på 944USDt. Gull handler 1309USDo. Krona mot sterke siden, EURNOK på 9,4875 med USDNOK 7,7350 og SEKNOK 0,9425. De vanlige faktorer trekker, olje, renteforventninger og et godt makro bilde. En viss usikkerhet til det politiske bildet kan trekke negativ i det korte bildet.

EURUSD siden 2017

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg