Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $69,34/fat +2,77% siden fredag samme tid og +0,23% siden Oslo Børs stengte. Etter stengning i går kom de faktiske tallene for lisensrunden i Gulf of Mexico. 33 selskaper la inn bud, mot 28 i fjor. Dette er første gang siden 2008 det er positiv vekst i antall selskaper som byr, men summen som ble på $125m mot $275m i fjor og antall bud var på 159 mot 189. Vi legger til at seks av de topp ti høyeste budene kom i områder der TGS har sitt kjerneområde.

EIA oljelagertall kom i går og på virket oljeprisen positivt. Råoljelagrene viste fall på 2,6m fat mot API som viste fall på 2,7m fat. Bensinlagrene viste fall på 1,7m fat mot API som viste fall på 1m fat. Destillatene viste fall på 2m fat mot API som viste fall på 1,9m fat. Etterspørselen var ned 256k fpd og importen ned 508k fpd. Amerikansk egenproduksjon opp 26k fpd og er nå på 10,41m fpd. Lagerfallet som ble bekreftet av EIA etter API tallene påvirker oljeprisen positivt. Vi legger til at de redusert lagrene skyldes nok noe den lave importen. Amerikansk produksjon fortsetter å styrke seg.

Fortsatt usikkerhet rundt sanksjoner mot Iran, og vi mener det er hovedgrunnen for oljeprisoppgangen vi ser nå. I chartet under ser dere utviklingen i Iransk oljeproduksjon. Så store kutt der vil sende oljeprisen langt nordover.

AKSJEMARKEDET: USA endte i minus i går etter at Fed hevet renten og signaliserte en tøffere posisjon nå som økonomien styrker seg. Fed uttalte at de ser minimum to rentehevinger til i år, noe som er sett på som mindre hawkish enn hva som kunne vært priset inn. I tillegg til dette kommer det meldinger om at Trump skal annonsere tariffer på kinesiske importvarer i dag, torsdag. Annonseringen er ventet å komme i dag kl 1730, norsk tid. Den offisielle årsaken er at de mener Kina stjeler amerikansk teknologi og IP. Det er fryktet at Kina kommer til å ta igjen og dette øker frykten for handelskrig.

DNO: Oljeselskapet melder om betaling fra KRG for oljen i Kurdistan. Totalt mottar partnerne $62,46m. Pengene mottas pro rata og DNO eier 75% av Tawkefeltet.

VALUTA: Fed leverte som ventet, oppjusterte renten til 1,75 prosent. De oppjusterte videre rentebanen og utrykte tilfredstillelse rundt amerikansk økonomi. Det kan synes som meste av dette godt priset inn i markedene. Børsene endte noe blandet, Dow ned, mens Russell2000 steg i overkant i 0,5 prosent. USD handler noe svakere, Index på 89,15 og USD svakere i mange kryss. Det kan tydes at markedet hadde sett for seg en mer aggressiv rentetilnærming fra sentralbanken. I Europa slippes PMO for eurosonen og BOE i England har rentemøte. EUR Index på 96,95 med EUR sideveis i de fleste kryss. Blandet børsbilde i Europa onsdag. I Østen ser vi også et blandet børsbilde, Nikkei opp, mens Shanghai handler lavere. Frykt for Trump og eskalering av toll på varer fra Kina preger markedet. YEN på sterke siden som safe haven. USDYEN handler 105,80, mens EURYEN omsettes 130,85. AUDUSD på 0,7750. Krona handlet innenfor en smal range onsdag. Stigende oljepris smittet ikke over på NOK. Fokus i dag på børser og olje. EURNOK 9,5050 med USDNOK 7,6830 og SEKNOK 0,9405.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.