Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $70,07/fat -0,28% siden igår samme tid og +0,1% siden Oslo Børs stengte. Ingen nye nyheter. Fortsatt fokus på Midtøsten og uro der, samt mer støtte fra OPEC om forlenget kutt. Vi legger til at CEO til Saudi Aramco, Amin Nasser, sier at de er klare for en IPO i andre halvdel av 2018 og at de jobber med saken. De uttaler at timingen og hvilken børs vil være avhengig at myndighetene.

DNO: I dag har Royal Bank of Canada hevet kursmålet på DNO til NOK 13 fra NOK 9. I går tok DNB DNO inn i anbefalte aksjer. Aksjen er i godt momentum og handler fortsatt innenfor rangen sin. Bra volum i aksjen den siste tiden som er over snittet. For de som er rangetradere ser DNO fin ut. Lav fundamental prising, men høy politisk risiko.

VALUTA: USD handler mot svake siden, Index ned til 88,65 fra 89,05 samme tid i går, vi ser EURUSD 1,2450 og USD faller tilbake i mange kryss. Amerikanske børser bykset tilbake mandag på mildere tone i toll- og avgiftsdiskusjonen. I Eurosonen går toget sakte i riktig retning, børsene lavere mandag, men markedet forventer høyere i dag etter den sterke børsdagen i USA. EUR Index stiger, 97,55. GBP fortsetter å handler mot sterke siden, 1,4230 mot USD og 0,8750 mot EUR. Renter og et lettere klima mot EU trekker positivt. BOE var blandet på sin renteavgjørelse sist uke 7-2 stemte for uendret, mens markedet merket seg stemmetallene. CHF faller tilbake med «mildere klima» og handler 1,1760. Renter og makro i eurosonen taler ikke for sterkere CHF og rentespreaden mot andre valutaer presser CHF mot svake siden. Vi holder 1,2000 nivået som et sannsynlig nivå som skal testes. (se chart). I Østen ser vi positive børser, Nikkei legger på seg 2,4 prosent, Shanghai er opp 0,49 prosent. YEN svekkes med børs og lavere safe-haven flow, 105,65 mot USD og 131,50 mot EUR. Sverige sliter fortsatt med inflasjon, vekst og bedring i boligmarkedet. SEK under press, 10,1900 mot EUR og SEK omsettes 0,9380 mot NOK. Skingsley i Riksbanken snakker i dag. Vår egen krone handlet sideveis i smal range mandag og vi åpner midt i siste dagers range. EURNOK 9,5575 med USDNOK 7,6700. Fokus som før, olje og børs i forkant av Norges Banks valutasalgstall i morgen.

EURCHF med de lange brillene på

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.