Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $67,84/fat uendret siden igår samme tid og -0,15%% siden Oslo Børs stengte. CFTC tallene som kom viste en økning i nettolong med 53m fat i Brent+WTI. Antall short var uendret. Det er tydelig at markedet priser Brent sterkere enn WTI. Brent hadde en økning brutto long med 43m og kuttet brutto short med 5m fat. For WTI økte brutto long med 10m fat og brutto short med 6m fat. Det er ingen tegn enda på at hedgefondene øker sine brutto short posisjoner, som har en høy korrelasjon mot oljeprisen.

DNO: Selskapet melder at de har kjøpt 15,37% av Faroe Petroleum fra Delek Group. Aksjene ble kjøpt på kurs £1,25 mot gårsdagens close på £1,05. DNO betalte i NOK omkring 776m. Faroe har sin portefølje av felt på norsk, british og irsk sokkel. Vi mener dette er riktig vei for DNO å gå og markedet har historisk ment det samme. DNO meldte for en tid tilbake at de kjøpte opp Origo Exploration Holding. Markedet tok nyheten positivt. Faroe har 2P reserver på 97,7m fat og en daglig produksjon på 14,3k fpd. DNO kjøper selskapet til en Price/Sales på 2,99x, dette er roughly in line med prisingen mot peers (mindre E&P selskaper). Liten rabatt å syne her. Uansett, fortsatt riktig steg for selskapet med fokus vekk fra områder med mye geopolitisk støy. Selskapet øker sin CWI med 2,2k fpd.

PGS: Selskapet kom med flåteutnyttelse for Q1. 36% av skipene er på kontrakt, 31% av skipene er på multiklient, 4% steaming. Dette er sammenlignet med samme tid i fjor da tallene hhv var på 53%, 21% og 10%. På slutten av 2017 var tallene hhv 23%, 23% og 15%. Så en positiv utvikling videre fra slutten av 2017. De melder om Q1 tall 26. april kl 0800.

VALUTA: Berg og dalbane markedet i aksjer påvirker i liten grad valutamarkedet. Unntakene er YEN og til dels NOK. YEN svekkes med negativ safe have flow, mens Nok reverserte påskefallet og fokus ble rettet mot olje, makro og positiv børsdag. Vi så også ett lite brudd i SEK-NOK relasjonen i går, SEK påvirkes av ett svakt makrobilde og tiltross for stimuli fra Riksbanken uteblir vekst, inflasjon som gjenspeiler seg i makrobildet. USD noe sterkere over natten, Index på 89,85 med EURUSD 1,2275. GBP mot USD og EUR på samme nivå som tirsdag, 1,4075 og 0,8720. CHF handler 1,1760 mot EUR og 0,9580 mot USD. Vi opprettholder troen på svakere CHF og test av tidligere nevnte 1,20 nivået. Fokus på renter og geopolitisk balanse i Europa. Inflasjon og arbeidstall fra EU i dag kan gi markedsutslag, slippes kl1100. I Østen er børsbildet mot positive siden, utslagene er dog små. PMI tall fra Kina og Japan var positive men under konsensus. YEN svekkes, handler 106,55 mot USD og 130,80 mot EUR. AUD noe sterkere, 0,7695 mot USD. Metallprisene har falt tilbake, Aluminium handler 1990USDt mens Platinum ligger 925USDt. Gull mer attraktivt på bakgrunn av uro i aksjemarkedet, 1.337USDo. Nok fikk en real tilbakekomst etter en svak utvikling i påskeuka. Startet tirsdagen 9,7050 mot EUR for så å handle under 9,60 senere på dagen. Vi åpner 9,6200 i dag med USDNOK 7,8390. Fokus mot børs, olje og børsbildet der ute.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.