Morgenkommentar


God Morgen

handler på $67,40/fat -0,69% siden fredag samme tid og -1,09% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste en vekst med 11 oljerigger i forrige uke.

SDRL: 99,8% av kreditorene som stemte over restruktureringsforslaget stemte for forslaget og 86% av aksjonærene som stemte, stemte for. Med andre ord, planen som ligger på bordet ble mer eller mindre enstemmig stemt for. Med andre ord, aksjonærene får 1,9% av selskapet

OLJESERVICE: Historisk sett har oljeserviceselskapenes aksjer beveget seg i en tett korrelasjon med oljeprisen og i perioder der enten oljeprisen eller aksjene har lagget, har vi sett en bevegelse som har sammenstilt denne korrelasjonen igjen. Vi har sett den siste tiden at oljeprisen har stukket nordover, mens oljeserviceaksjene har lagget etter. Dette er nok noe drevet av at oljeselskapene fortsatt holder kostnadene nede. Mange vil nok peke på at oljeserviceselskapene vrir mer og mer fokus over på fornybar energi og det er det som minsker korrelasjonen. Vi mener fortsatt at olje er en såpass viktig del av deres forretning og at korrelasjonen ikke på langt nær er over. Vi mener at historien bør gjenta seg og enten skal oljeprisen ned eller så skal oljeserviceselskapene opp.

NHY: Norsk Hydro inngår en 18-års kontrakt med Statkraft om tilbud av strøm til Hydro sine aluminiumsfabrikker frem til 2038. Vi legger også til at JP Morgan hver kursmålet til NHY til NOK 53,5 fra NOK 53. Snittkursmålet på NHY ligger på NOK 59,76, ned fra NOK 64,71 før Brasilskandalen. Aksjen handles til en EV/EBIT på 9,48x mot peers på 11,87x og en NTM Forward EV/EBIT på 8,33x mot peers på 8,71x. Med andre ord, aksjekursen nå reflekterer ikke hvordan markedet priser NHY sine peers.

VALUTA: Usikkerheten og utfordringene rundt handel, skatter og tollsatser fortsetter å styre aksjemarkedet. Nye varer på lista og trussel om eskalering er i fokus. Amerikanske børser hadde en rød dag fredag og alle de store indeksene falt rundt 2 prosent. USD så langt lite påvirket og handler stabilt, USD Index på 89,84 med EURUSD 1,2280. Den helt store bomben i siste tids uro er Kinas store beholdning av amerikanske statsobligasjoner

som fortsatt ikke er et tema, men om kutt i Kinas kjøp av amerikanske statsobligasjoner skal bli et kort i handelskrigen er finansmarkedet inne for vesentlig uro. Eurobørsene hadde også en negativ ukeslutt, Euro Stoxx 50 tok av 0,79 prosent. EUR stabil, Index på 96,75. GBP noe sterkere, GBPUSD handler 1,4095 med EURGBP 0,8710. CHF handler 1,1785 mot EUR og 0,9600 mot USD. I Østen handler de store indeksene høyere, Nikkei opp 0,55 prosent, mens Shanghai legger på seg 0,2 prosent. YEN omsettes 107,00 mot USD og 131,35 mot EUR som er på nivå med fredag. Metallprisene handler høyere, Aluminium på 2,089USDt mens Platinum omsettes på 924USDt. Gull mer stabil, 1335USDo som er på linje med avslutningen av sist uke. Industriproduksjonen her hjemme stiger moderat, 0,2 prosent mm. Lønnsvekst synes stige og med lønnsoppgjøret i boks er fokus tilbake til oljepris, renter og børsbildet ute og hjemme. EURNOK 9,5980 med USDNOK 7,8160 og SEKNOK 0,9325.