Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $69,48/fat +3,1% siden igår samme tid og +1,50% siden Oslo Børs stengte. CFTC tallene på fredag viste at hedgefondene har begynt å selge WTI mer enn Brent. Nettolong i Brent falt med 4m fat i forrige uke, mens netto long i WTI falt med 48m fat. Den største forskjellen var at brutto short i Brent falt med 12m fat, men økte med 9m fat. Hvis dette fortsetter kan man nok vente seg at shortsykel 11 starter snart. Brent er mye mer strukket med 22 longposisjoner per shortposisjon, mot WTI der det er 9 longposisjoner per shortposisjon. Rotasjonen skyldes nok at den positive oljestoryen er drevet av OPEC som forholder seg mest til Brent og den negative oljestoryen drevet av økt amerikansk produksjon forholder seg mest til WTI.

AKSJEMARKEDET: Kinas presiden Xi Jinping holdt en tale i går og uttalte at Kina skal senke tariffer på blant annet biler og andre varer. Han uttaler også at de skal bli hardere på brudd på patentbrudd. Han kommer med få detaljer, men den positive undertonen i talen er med på å dra asiatiske markeder i positivt terreng. Tonen i talen er i motsatt retning enn hva flere fryktet, da Trump kritiserer Kina for å 25% importskatt på biler fra USA, velger Xi Jinping å letter på tariffene istedenfor å øke frontene og trå inn «kalde krigen» terreng.

SUBC: Subsea 7 er tildelt en kontrakt som er definert som «substantial». Det betyr at kontrakten har en verdi på mellom $150-300m. Kontrakten er offshore i Nigeria og varer fra Q3’18 til Q1’19. Ser vi på marginene selskapet leverte i fjor, 11,4% nettomargin, gir denne kontrakten en verdi på bunnlinjen $17,1-34,2m eller NOK 133,4-266,8m. Dette tilsvarer per aksje NOK 0,41-0,82. Aksjen handles med en forward PE på 20,03x. Det gir denne kontrakten en teoretisk verdi på aksjekursen på NOK 8,2-16,4. Ser vi på EV/EBITDA nivå tilsvarer kontrakten NOK 4,34-8,68 og ser vi på EV/EBIT nivå er kontrakten på NOK 6-12. Tar vi et snitt på disse tre tilsvarer kontrakten en verdi på aksjen på NOK 6,18-12,36 eller 6,18-12,36% fra gårsdagens close.

TGS: Selskapet kom med positivt PW. De melder om Q1 omsetning på $135m, 27,50% over konsensus. Late sales på $115m, 51% over konsensus. Her kommer det estimatoppjusteringer. 85% av inntektene kommer fra late sales fra eksisterende bibliotek. Tydelig tegn på at oljeselskaper er villig til å skaffe informasjon og at den billige metoden er å kjøpe allerede tilgjengelig data.

VALUTA: Norsk inflasjon kom inn lavere enn konsensus, opp 0,3 mm og 2,2 yy (se tabell). Tallene isolert sett gir mindre tro på renteøkning i det korte bildet og at en renteoppgang skyves utover på tidsaksen. Olje, et roligere børsmarked samt makro generelt tilsier at NOK vil holde stand tiltross for lavere renteforventinger. EURNOK 9,6025 med USDNOK 7,8045 og SEKNOK 0,9333. USD handler mot svake siden, mildere tone mellom Kina og USA i fokus. USD Index 89,65 med EURUSD 1,2310. Sterkere børser sender USD lavere og olje høyere. Utslagene er begrensede, men siste periodes bevegelser er samstemte. GBP holder på oppgang, 1,4133 mot USD og 0,8710 mot EUR, tro på høyere rente fra BOE på mai møtet trekker positivt. CHF stabil, 1,1785 mot EUR. I Østen er børsbildet litt sterkere, Nikkei opp 0,654 prosent, mens Shanghai legger på seg 0,7 prosent. Xi i Kina snakker og lover åpenhet og økt tilgang for utlendinger og mindre regulatoriske begrensninger. YEN faller noe med børs og Xis tale, 107,20 mot USD og 131,90 mot EUR. Aluminium fortsetter å stige, hovedfokus mot russiske Rusals sanksjoner, 2155USDt Gull handler stabilt, 1335USDoz.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.