Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $72,22/fat +2,15% siden igår samme tid og +0,80% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går og viste en kraftigere vekst enn det API indikerte. Oljelagrene steg med 3,3m fat mo API som viste vekst på 1,8m fat. Bensinlagrene viste veskt på 458k mot API som viste fall på 1,1m fat. Destillatene viste fall på 1,04m fat mot API som viste vekst på 156k fat. Total etterspørsel er ned 1,4m fpd og importen er opp 752k fpd. Amerikansk produksjon er opp 65k fpd og er nå på 10,525m fpd. Negativt for oljeprisen, men ikke nok til å trekke prisen ned sammenlignet med den geopolitiske uroen vi står ovenfor med Syra, USA og Russland i spissen.

SUBC: RBC oppgraderer til NOK 115 fra NOK 105 og tar opp til «Sector Perform» fra «underperform».

TGS: Selskapet ekspanderer sin 2018 «onshore» aktivitet da de nå annonserer Gloss Mountain 3D seismikkundersøkelse. Dette er det tredje prosjektet i Anadarkoområdet i USA. Prosjektet er støttet av finansiering fra industrien selv. Enda et positivt tegn til at oljeselskapene tjener gode penger og er på investeringsfronten.

LAKS: Salmar er oppgradert av Berenberg og får kursmålet øket fra NOK 264 til NOK 395. Laksesektoren ble oppgradert av Nordea for et par dager siden og har fått en god boost der. Lakseprisene ser ut til at i det korte bildet har toppet litt ut og vi får se om prisen fortsetter nedover neste uke eller at denne ukens tall kun var de anomali fra siste ukers prisoppgang. Ser vi på Oslo Børs Sjømatsindeks (den hvite) ser vi at den er betydelig høyere enn der den handlet da vi hadde laksepriser på NOK ~80/kg for ett år siden.

VALUTA: Referatet fra siste Fed møte tilsier at sentralbanken er fornøyd med utviklingen i USA. Økt volatilitet, spesielt i aksjemarkedet påvirker utsiktene lite så langt. Rentebanen synes upåvirket av handelsskatter, midtøsten og geopolitisk ordbruk. Inflasjon noe lavere i korte bildet, mens årstakten er som ventet. USD handler sideveis, Index på 89,30 med EURUSD 1,2360 som er på nivå med gårsdagen. Amerikanske børser endte onsdagen blandet, Dow ned 0,9 prosent, mens Rusell 2000 la på seg 0,23 prosent. Vi får referat fra siste ECB møte i dag, signaler rundt stimuli og nedtrapping sådan vil kunne gi markedsbevegelser. Eurobørsene hadde en tung dag, Euro Stoxx 50 tok av 0,54 prosent hvor finanssektoren var ekstra tung. EUR Index 97,30, EUR handler stort sett uendret i de fleste kryss. CHF fortsetter mot svake siden, EURCHF 1,1885, høyeste i krysset på siden SNB trakk seg ut av sin 1,2000 strategi. I Østen har vi en negativ børsdag, alle store indekser i rødt, Shanghai ned 0,85 prosent. YEN noe sterkere, 106,80 mot USD og 132,20 mot EUR. AUD handler 0,7750 mot USD. Det var lite med nyheter her hjemme i går, sterk oljepris er NOK positivt. Oslo børs også på positive siden. EURNOK handler 9,6050 som er midt i siste tids range 9,50-9,70. USDNOK 7,7700 med SEKNOK 0,9305. I Sverge får vi inflasjonstall kl 09,30, overraskelser på oppsiden her kan gi markedsreaksjoner, konsensus er +2,1 prosent yy. EURSEK åpner torsdagen 10,3230.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.