Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $73,67/fat -0,14% siden igår samme tid og -1,09% siden Oslo Børs stengte. Fredag kom Baker Hughes riggtelling. De viste en vekst på 5 oljerigger. CFTC tallene viser investorene fortsatt er bull olje, vi går mer innpå dette på fredag.

NYE KURSMÅL: DNO: DNB hever kursmålet til DNO fra NOK 13 til NOK 16,3, men nedgraderer fra Kjøp til Hold. YAR: Credit Suisse kutter kursmålet fra NOK 340 til Nok 335. ABG kutter kursmålet fra NOK 400 til NOK 365, men opprettholder KJØP. ENTRA: ABG opprettholder HOLD, men hever kursmålet til NKO 120 fra NOK 115. Entra har også NOK 2 i utbytte i dag.

SUBC: Subsea 7 har gitt bud på McDermott på $7/aksje ($2mrd). Budet er i 50% og 50% kontanter. Dette er 16% over selskapets siste stengningskurs. Aksjen hadde tidligere et snittkursmål på $9,40. Med kursen på 47 gir det en forward PE på 14,16x.

KVARTALSRAPPORTERING: Det blir en hektisk uke på Oslo Børs. Av de store rapporteres det som følgende. Tirsdag: Telenor. Onsdag: Statoil, Gjensidige, Hydro, Orkla, Storebrand, Kværner, Tomra, XXL. Torsdag: DNB, Fred Olsen, Norwegian Air, Subsea 7, ABG. Fredag: Aker Solutions.

VALUTA: Amerikanske renter trakk USD sterkere fredag, makrotall tilsier at Feds rentebanen holdes og at sentralbanken gradvis vil heve rentene. Børsene falt alle tilbake, mens USD Index igjen omsettes over 90. EURUSD 1,2275 som er i nedre del av siste tids range. GBP noe svakere, makrobildet noe usikkert. GBPUSD 1,4020 med EURGBP 0,8760. Børsene holder stand, FTSE100 endte fredagen opp 0,54 prosent. Blandet børsbilde i Europa fredag, Tyskland ned, mens de andre store børsene endte mot oppsiden. ECB møte senere i uken bli viktig, nedtrapping av stimuli, rentebanen og hvordan dette skal gjennomføres er som vanlig top picks. EUR Index 97,05 med EUR på sterke siden i mange kryss. EURCHF teste 1,2000 siste uke, men så langt handler vi på undersiden av det viktige nivået. 1,1975 på morgenkvisten, mens omsettes USDCHF 0,9755. I Østen er børsbildet blandet, Sydney opp, mens Nikkei og Shanghai faller noe tilbake. YEN handler 107,85 mot USD og 132,40 mot EUR. BOJ møte fredag kan gi nye svar om sentralbankens vei videre. AUD handler 0,7675 mot USD, mens Kiwi omsettes 0,7210. Riksbanken har også rentemøte denne uken. Veien videre blir viktig, så langt har vel ikke politikken fungert som ønsket. Fokus også mot et eiendomsmarked med utfordringer, EURSEK 10,3820. Krona her hjemme handler midt i siste tids range, oljeprisen har mindre effekt på kursen en mange har kalkulert. Makrobildet er positivt uten at vi har sett store kroneeffekter. EURNOK 9,6175 med USDNOK 7,8365 og SEKNOK 0,9265.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg