Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $76,75/fat -0,67% siden fredag samme tid og -0,51% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen litt ned fra toppnivåene etter at Baker Hughes riggtelling viser til en økning på 10 rigger i forrige uke. Nye estimater fra FGE gjør at call on OPEC 2018 er på -0,69, fra tidligere -0,58 og 2019 er på -0,47 fra tidligere -0,10. Altså, OPEC er ferdig med å stimulere basert på produksjonsestimatene.

OSLO BØRS: Nå har 86% av markedsverdien på OSEBX levert. Selskapene klarte å dra inn en bedre topplinje enn det analytikerne på forhånd mente (2% beat), ex finans. Trekker vi ut finans/olje/gass, kom omsetningen inn 1% lavere enn ventet. Ser vi på EBIT nivå, ex finans, kom den inn 2% høyere enn ventet, men trekker vi i tillegg ut olje/gass, kom EBIT inn 17% lavere enn ventet. På bunn, inkludert alle sektorer, landet selskapene 6% lavere enn forventningene. Det som er interessant er at estimatene er opp 5% etter rapportene. Markedet er positive og det har vi sett spesielt innenfor oljeservice der de levert på topp, EBIT og bunn hhv -7%, -22% og -68% ifht til forventningene. Her ble aksjene kjøpt opp etter tall, og ser vi på SUBC, åpnet den ned 5%, men stengte opp 3% og har siden stegen videre opp. Aksjen er opp omkring 8% fra dagen før kvartalstall. Mye av denne positiviteten kan forklares av økt oljepris og en massiv kontantstrøm til oljeselskapene. Dette forklarer også det at oljeselskapene leverte bedre på topp og EBIT med hhv 6 og 10%. OSEBX er nå priset med en CAPE på 16,4x. Statistisk har dette gitt en snittavkastning på 2% og en 50% hit rate. Det skal sies at variasjonen i avkastningen er på 18%. Vi har en indeksendring 1. juni som senker EPS med 2%, og dermed drar opp PE/CAPE. Ser vi på PB er snittavkastning er i nå (PB 2,2-2,3x) på -4% med en hit rate på 37%. Variasjonen i avkastningen er på 22%. Alt i alt, så må vi se at valuation på indeksnivå tilsier at man ikke bør gjøre de store kjøpene nå. Det er alltid sektorer som er attraktive, men i våre øyne er det få som virkelig skinner ut som noen ledestjerne akkurat nå.

PLCS: ABG øker kursmålet fra NOK 2 til NOK 2,5. De peker på et positivt management, og at ratene bør øke fremover.

VALUTA: Inflasjonstallene fra USA sist uke sendte USD lavere og en viss spekulasjon til om Feds rentebane holdes ble skapt. Børsene er positive, mens renter og USD lavere. USD Index på 92,35 som er 1 poeng lavere enn toppen sist uke. Vi ser EURUSD 1,1960 noe som er i høyere del av siste ukes omsetning. Europeiske børser endte sist uke lavere, EUR Stoxx 50 ned 0,11 prosent, mens EUR Index 95,90 som igjen er på øvre del av siste ukes handel. CHF svekkes med renter og stabilitet, 1,1960 mot EUR, 1,2000 er fortsatt nivået å vokte. I Østen stiger børsene med troen på Xi og Trumps vilje til å løse Korea og derav gi håp om lettere handelsklima. Alle store indekser handler høyere. YEN handler 109,40 mot USD og 130,90 mot EUR. AUD noe høyere, 0,7550 mot USD. Metallprisene handler sideveis, Aluminium på 2290USDt og Platinum på 927USDt. Gull omsettes 1320USDo som er midt i siste ukes range. SEK holder på siste ukes styrkelse, 10,26 mot EUR og 0,9290 mot NOK. Boligpristall i dag kan ved avvik gi utslag for valutaen, slippes KL0930. Norske kroner handler 9,5375 mot EUR og 7,9720 mot USD. EURNOK handler i nedre del av siste tids range, 9,52 nivået er viktig, se chart. Fokus mot olje, og børs og ett øye på utviklingen av SEK

EURNOK siste året

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.