Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $78,48/fat -1,26% siden fredag samme tid og -0,55% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen ned fra toppnivåene på bakgrunn av blant annet at Russland melder om gradvis økt produksjon. Oljeprisen har dog falt lite, da geopolitisk uro og «kaos» i Venezuela holder den godt oppe.

EPR: Europris hadde utbytte i går på NOK 1,7/aksje eller 5,96% fra onsdagens close. Aksjen falt med 6,84% i går, så reelt fall var på 0,88%.

EQNR: Equinor (Statoil) kommer med utbytte i dag på NOK 1,8575/aksje. Utbytte er på $0,23/aksje med en valutakurs på USDNOK 8,0760. De melder også om at de skal gjøre flere investeringer på Fram med å bore tre nye brønner til NOK 1,9mrd. Disse brønnene bør gi 70m fat olje/gas, etter at gasskapasiteten på Troll C er bedre etter investeringer der på NOK 1mrd av en ny gassmodul som skal begynne bygging nå. Basert på dagens oljepriser uttaler selskapet selv de nye brønnene bør gi inntekter på NOK 18mrd.

VALUTA: Amerikanske børser endte sideveis etter at Trump utsatte møtet med Nord Koreas leder. Dow tar av 0,3 prosent, mens Russell2000 ender opp 0,04 prosent. Renter stiger noe etter en justering fra siste tids toppnoteringer. USD holder på siste tids styrkelse, Index 93,90 med EURUSD 1,1705. Referatet fra siste Fed møte, ute onsdag aften, tilsier at valgt vei følges. ECBs referat fra siste møte tilsier at inflasjon, vekst og normalisering ikke helt er der sentralbanken ønsker. IMFs bekymring om regionale forskjeller innen unionen synes mer aktuell etter siste tids utvikling i Italia. Euro børsene var alle under press torsdag, EuroStoxx50 ned 0,52 prsoent og EUR Index 94,80. IFO indeks slippes i Tyskland KL1000 i dag, konsensus er 102. I England kom detaljhandelstallene inn på positive siden og bryter litt med en rekke svake makrotall, GBPUSD 1,3360 med EURGBP på 0,8760. CHF på sterke siden med fallende tro på økt rentespread mot Europa. EURCHF 1,1615 mens CHFNOK handler 8,1785. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei stiger, mens Shanghai faller noe tilbake. YEN handler uendret men styrkes fort om vi får negative nyheter rundt handel og geopolitikk. YEN omsettes 109,50 mot USD og 128,15 mot EUR. Vi tar med at metaller stort sett handler uendret, men at Gull stiger noe, 1301USDo. Krona handler på siste dagers nivå, 9,4950 mot EUR og 8,1150 mot USD. De er lite med makronyheter, AKU ledighetstall kom inn på morgenkvisten, 3,9 prosent som sist og på konsensus. Fokus mot olje, børs og klima ute.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.