Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $75,48/fat +0,32% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Frykten fra i går om at Russland og Saudi skal øke produksjon opprettholdes i asiatisk handel i natt. Finansielle investorer er fortsatt «all in» i oljemarkedet, med flere longposisjoner og færre shortposisjoner enn uken før. Nyhetene om Saudi og Russland kom etter de rapporterte CFTC tallene så vi venter at rapporten på fredag viser et fall i netto long. Vi ser at raffineriene i USA øker kapasiteten med 166k fpd fra forrige uke. Vi er forbi perioden med planlagte nedstengninger.

PGS/TGS: Sesmikkselskapene annonserer et joint venture MC prosjekt i Barentshavet. Området er på 6000 kvkm utenfor Hammerfest. De er ferdig i september 2018 med data klart på nyåret.

VALUTA: Trumps forhandlingstaktikk og indre forhold i EU er de to store markedsdriverne. Flow vandrer litt mot safe haven og avventer utviklingen. Amerikanske børser stengt mandag. USD handler på steke siden og Index ligger 94,35. EURUSD handler 1.1625 og USD sterk i mange kryss. Euro børsene mot nedsiden, mens London handler mot oppsiden. EuroStoxx 50 faller med 0,83 prosent. EUR svekkes i de fleste kryss. EUR Index 94,45. CHF styrker seg videre på usikkerheten som vokser i EU. I Østen er bildet samkjørt med resten av kloden, Nikkei og Shanghai faller begge tirsdag og flow inn i YEN. USDYEN handler 109,05 med EURYEN 126,85. YEN mot sterke siden så lenge usikkerheten rundt Trump, Korea og tollsatser råder. Gull noe sterkere, 1298USDo, mens Aluminium ligger i ro rundt 2265USDt. Platinum noe høyere, 906USDt. Detaljomsetningen i Sverige steg noe mer enn ventet, SEK handler på siste dagers nivå. EURSEK 10,25. Det er lite med nyheter her hjemme, fredagens tall rundt den daglige valuta salgene til Norges Bank blir neste store happening. NOK noe svakere mandag, hovedsakelig rettet mot oljeprisen. EURNOK åpner 9,5380 ned USDNOK 8,1965 og SEKNOK 0,9300.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.