Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $76,45/fat -1,46% siden igår samme tid og -0,48% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer under $77 etter fortsatt frykt for at OPEC skal øke noe av produksjonen igjen. Baker Hughes riggtelling viste fredag en vekst på 2 oljerigger.

NAS: Uttalelser fra Lufthansa CEO kan tolkes i begge retninger ang oppkjøp av Norwegian. Han uttaler at «alle snakker med alle», og at «de ikke er så sultne på oppkjøp nå, men kan ta muligheter som kommer». Slike rykter trengs, i våre øyne, for å holde Norwegianaksjen på dette nivået. Vi forventer positivitet i aksjen i dag på bakgrunn av dette.

B2H: Store innsidekjøp i B2Holding. CEO kjøpte 100k aksjer til NOK 18,7572, han eier nå 2429k aksjer. CFO kjøpte 100k aksjer til kurs 18,7805 og eier nå 410k aksjer. Positivt.

NRC: Selskapet har vunnet en kontrakt i Sverige på SEK 823m. Oppdraget tar to år, fra 2019 til 2021. Legger vi inntektene over to år, gir det oss en verdi per aksje på NOK 5,45. Det tilsvarer 9% fra fredags close.

VALUTA: Det har vært en stille helg, verdens finansministere møttes og det kan synes som USA blir stående litt utenfor resten av gjengen. Toll og avgifter preget mye av møtet og ikke uventet er finansverden redd for en eskalering. Børsene stengte på sterke siden fredag, mye på grunn av de sterke arbeidstitlene som viser at makrobildet i USA er sterkt og langt bedre enn mange andres tore økonomier. USD holder seg på siste tids nivå. USD index på 94,00 med EURUSD på 1,1695. I Europa ble børsene dratt med av den positive starten i USA, EUR Index på 94,40. Italia noe roligere etter at ny regjering på plass men utfordringene står i kø. I Østen ser vi mye av det samme bildet, alle store indekser stiger. YEN holder seg stabil, 109,65 USDYEN med EURYEN på 128,25. Krona handler i siste tids range, lite med nyheter. EURNOK 9,5365 og USDNOK 8,1500. Fokus på olje og utviklingen ute.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg