Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $75,89/fat -0,21% siden igår samme tid og +2,35% siden Oslo Børs stengte. EIA (de offisielle) oljelagertall kom i går og viste en vekst i råoljelagrene på 2,07m fat mot API som viste fall på 2m fat. Bensinlagrene viste vekst på 4,6m fat mot API som viste vekst på 3,8m fat. Destillatene opp 2,2m fat mot API som viste 0,9m fat fall. Etterspørselen er ned 2,43m fpd, importen er opp 0,715m fpd og produksjonen er opp 0,03m fpd og er nå på 10,80m fpd. Alt i alt, en negativ rapport i våre øyne.

TGS: Selskapet annonserer et onshoreprosjekt i Canada. Dette er det syvende onshoreprosjektet i 2018 for TGS. Prosjektet, Dawson fase 2, ligger øst for Dawson fase 1. Prosjektet er på 275kvkm. Prosjektet er støtte av cash fra industrien og data vil være tilgjengelig fra 2019. Ingen info om finansielle tall.

QEC: Questerre, ukens børsvinner grunnet positivt utfall i rettsak, står nå ovenfor en utfordring med miljøorganisasjoner og politikere i Quebec. Lokale myndigheter melder at de ønsker å stramme inn med nye reguleringer, der det blant annet skal bli ulovlig å drive olje- og gassutvinning innenfor 1km fra urbane strøk. Fracking kan da bli ulovlig og slå hardt på Questerre sin operasjonelle base. Aksjen falt 11% på Torontobørsen i går.

VALUTA: Uttalelser fra sentralt hold i ECB på dagen i går om at det er økt sannsynlighet for at stimuliprogrammer vil avsluttes i løpet av året overrasket markedet og sendte EUR sterkere. Uttalelsene står litt i kontrast til det makrobildet som råder. EUR Index 94,50 og EUR sterkere i de fleste kryss. Børsbildet i Europa stort sett positivt med marginale utslag. CHF handler svakere med fallende Eurorenter og vi ser igjen EURCHF på 1,1610. GBP er stabilt, 1,3425 mot USD og 0,8780 mot EUR. I USA steg børsene på økt tro på at kommende G7 møte får en positiv tone og en nedskalering av toll og straffeskatt. Gode selskapstall og bedre handelsbalanse bidro også på den positive siden. USD Index faller noe og ligger 93,45. USD faller tilbake i de fleste kryss. Sterk børsdag i USA og Dow legger på seg gode 1,4 prosent. I Østen er børsbildet noe blandet, Nikkei opp 0,9 prosent mens Shanghai tar av 0,12 prosent. YEN er stabil mot USD, 109,90 men noe svakere mot EUR, 129,75. AUD faller noe tilbake etter flere dager i positiv trend, skuffende makro tall, AUD handler 0,7650 mot USD. Det er lite md nyheter fra Sverige, EURSEK 10,2650 med SEKNOK 0,9260. Industriproduksjonen i Norge kom inn på 1,1 prosent mm mote konsensus 0,7 prosent på morgenkvisten og legger seg til en rekke positive økonomiske data. Skuta går godt og fokus vil bli rettet mot NB og en eventuell justering av renter og rentebanen. Totalt sett ligger det til rette for en sterkere NOK men som vi har sett spiller forholdene ute stor betydning. EURNOK 9,5050 med USDNOK 8,0520.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.