Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $76,84/fat +1,25% siden igår samme tid og +0,43% siden Oslo Børs stengte. Oljen kom tilbake torsdag ettermiddag etter at Venezuela henger en måned bakpå med oljeleveringer. Det viser seg også at andre krefter i OPEC ikke ønsker at man skal lette på produksjonskuttene. Dette samlet dra oljen opp. I morgentimene kommer oljeprisen litt tilbake etter at importtall fra Kina viser at oljeimporten kommer litt ned fra tidligere topper.

SDRL: Seadrill kom med børsmelding i går angående deres tidsplan for gjennomføringen av Chapter 11. De forventer å være klare i første halvdel av juli. De kommer da til å re-liste de nye aksjene i New York og Oslo under samme ticker som tidligere.

DNB: Som vi meldte i går har tilbakekjøpsprogrammet til DNB startet. De kjøpte i går 255 000 aksjer til kurs NOK 153,4221. Aksjene skal bli slettet.

EQNR: Equinor meldte i går at de har blitt tildelt to nye blokker i den 4. runden i utenfor Brasil. Det ene feltet, Uirapuru-blokken, skal eies sammen med Petrobas (30%, operatør), ExxonMobil (28%), Petrogral Brasil (14%) og Equinor (28%). Den andre, Dois Irmãos, skal eies 25% av Equinor, 45% av BP, 30% Petrobas. Equinor har mottatt totalt $216m eller NOK 1728m i signing bonus.

LAKS: Aktører fra industrien meldte i går at de meldte at de venter en laksepris på ~NOK 64/kg. Denne uken er ventet å ende på ~NOK 59/kg. I forrige uke var lakseprisen på ~NOK 76,3/kg. Prisvolatilitet vi har hatt i år har vært sterkt drevet av store værendringer. Kald vinter dro prisene oppover med mindre tilbud, men i varmen vi opplever nå får man motsatt effekt. Skal man vurdere de selskapene som er mest sensitive til endringer i prisene må man vurdere kontrakt vs spoteksponering og operasjonell giring i selskapet. Grieg Seafood og Austevoll er de to som har høyest operasjonell giring, mens NRS og LSG har høyest spoteksponering. Skal man handle et stort volum aksjer er MHG aksjen å gå for, men operasjonelt ligger de midt i rangen både på operasjonell giring og spoteksponering.

VALUTA: G7 møte i Quebec eller mesterskapet i retorikk begynner i dag. Det er ventet fokus mot USA og deres politikk, da spesielt toll og avgifter innen global handel. Finansmarkedene har stort sett vært uendret siden torsdag. Amerikanske børser er blandet, Dow stiger med selskapsnyheter, spesielt McDonald. De tre andre store indekser en ned, Nasdaq med 0,7 prosent på gevinstsikring i forkant av G7. USD handler sideveis, Index som er på samme nivå som i går 93,40, mens EURUSD vaker rundt 1,1800 nivået. De amerikanske rentene handler marginalt lavere. I Eurosonen falt børsene tilbake torsdag, utslagene er dog små. Det er skapt økt spenning i forkant av ECB møtet 14 juni. Nedtrapping av stimuli er signalisert, spenningen blir hvordan renter og børs og ikke minst. EUR vil handle om vi får nye signaler. EUR Index 94,55 som er på nivå med torsdag, EUR handler stort sett uendret. CHF noe sterkere, 1,1565 mot EUR mens GBP er uendret, 1,3420 og EURGBP 0,8785. I Østen faller børsene, Shanghai ned 1,78 prosent, mens Nikkei tar av 0,53 prosent. Kinas eksport kom inn høyere enn konsensus, men frykten for eskalering i proteksjonisme styrer mer. YEN noe sterkere, 109,60 mot USD og 129,20 mot EUR. AUD faller også noe, 0,7595 mot USD. På vår del av kloden er bildet mer rolig. SEK handler noe svakere 10,28 mot EUR og påvirker NOK negativt. Makrobildet her hjemme er sterkt, men effekten over i NOK synes vente på seg. Inflasjonstall mandag blir viktige. EURNOK åpner 9,5250 med USD 8,0850.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.