Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $76,17/fat -0,87% siden fredag samme tid og -0,92% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen fortsetter rolig nedover etter å ha toppet kortsiktig ut på starten av fredagen. Det meldes om videre økning av russisk produksjon til 11,1m fpd mot rett under 11m fpd i mai. Målet til Russland iht avtalen med OPEC er maks 11m fpd. Baker Hughes riggtelling økte også fredag og viste nå 862 oljerigger, opp 1 rigg fra uken før.

KAHOOT: Selskapet Kahoot! ble notert på OTC listen 25.05.18. Den handlet da på NOK 175. Siden den tid har den gått nordover og stengte fredag på NOK 310. Selskapet hadde en selskapspresentasjon forrige onsdag og guidet en del om fremtiden. Global Assets and Trading har vært med på et par runder med kapitalinnhenting og blokksalg der før den ble notert. Kahoot! er et spennende case og bruker vi selskapets egen guiding og historisk vekstrate kommer vi frem til noen spennende kursmål. Vi har sett de sett på FB, Google, Spotify, Twitter og Snapchat. Vi har sett på selskapets markedsverdi per bruker og ARPU (Average Revenue Per User). Vi har valgt å bruke tallene til Kahoot! ved utgangen av 2020 som grunnlag. De guider en MRR (Monthly Recurring Revenue) på $2,8m. De guider med 100m brukere ved utgangen av ’18 og vi estimerer en total brukermasse (betalende + ikke-betalende) på 200m brukere ved utgangen av 2020. Ser vi på median og snittverdi per bruker på de overnevnte selskapene gir det oss en markedsverdi på NOK 3776m mot fredagens close på NOK 1640m. Deler vi på dagens antall aksjer gir det oss en aksjeverdi på NOK 715/aksje. Gjør vi samme regneeksempel med 2021 estimatene, gir det oss en aksjekurs på NOK 1179/aksje. Vi legger til at dagens aksjekurs, forsvares ved 2019 estimatene. Uansett, det kommer til å være stor interesse på både kjøper- og selgersiden videre. For de som ønsker mer informasjon rundt hvordan man kan ta del i handelen av aksjen eller høre mer om hvordan vi verdivurderer Kahoot! så er det bare å ta kontakt.

SUBC: Selskapet er tildelt kontrakt utenfor britisk sokkel. Kontrakten er tildelt fra Shell og ligger 150miles nordøst for Shetlandøyene. Selskapet kommer ikke med noen informasjon relatert til den økonomiske størrelsen på kontrakten.

PGS/TGS: Seismikkselskapene melder om videre datainnhenting i Øst-Canada. Området er på minimum 2700kvkm. Dataen er forventet klar in starten av 2019. Prosjektet er støttet med funding fra industrien selv.

SSO: Scatec Solar har signert en avtale om to nye prosjekter i Ukraina på totalt 83MW. De har en FiT på 10 år og det forventes at de kan levere strøm mye lenger etter den avtalen utløper. Det er forventet at de kan produsere 106 000 MWh per år. Fortum solgte en solpark i India til en verdi på €150m for 54% av parken. Det gir en verdi på €1,5m/MW. Bruker man de tallene på denne parken i Ukraina gir det en verdi på NOK 1193m. Gitt Scatec sin gjennomsnittlige eierandel på 60% gir dette en verdi på NOK 716m. CAPEX på prosjektet er €85m og legger vi til av SSO skal funde 60% av det gir det dem en CAPEX på €51m. Spennende med nye prosjekter og aksjen er i et godt driv så dette bør være som bensin på bålet.

VALUTA: G7 endte ikke slik mange hadde håpet og ett felles, samordnet dokument ble ikke undertegnet av USA. Det mer destruktive ordvalgene, fra alle sider, på nett bidrar ikke til å føre partene nærmere til å enes om toll og straffetoll og dermed er frykt for eskalering tilstede. Det blir en tung sentralbankuke, BOJ, Fed og ECB har alle møter, Trump har landet i Singapore for samtaler med Nord Koreas maktelite. USD åpner uka med Index på 93,46 og EURUSD på 1.1800 EUR Index på 94,25 som er på nivå med fredagen. Hovedfokus frem mot ECB møtet og de signaler som måtte komme herifra. EURCHF 1,1630 mens GBP holder seg stabilt. GBPUSD 1.3410 med EURGBP på 0.8795. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp 0,57 prosent, mens Shanghai tar av tilsvarende. YEN på 109,80 mot USD og 129,50 mot EUR. Aluminium på 2307USDt, mens Platinum ligger 910USDt, Gull stabil rundt 1300USDo. Vår egen krone handlet noe sterkere mot slutten av forrige uke og vi åpner uka på 9,49 nivået mot EUR. Dagens inflasjonstall kom inn 1,2% (KPI-JAE å-o-å) mot ventet 1,4%. Litt svakere enn ventet og er viktige i forkant av NorgesBankmøtet i neste uke. Rapport fra regionalt nettverk slippes i morgen og vil gi en god pekepinn på trykket i økonomien. Forholdene ute er dog hovedfokus og spesielt ECB møtet vil legge lista. EURNOK 9,4920 med USDNOK 8,0470 og SEKNOK 0,9245.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.