Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $76,22/fat uendret siden igår samme tid og -0,37% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen holder seg stabil. Saudi Arabia uttaler at de har økt produksjonen, men at de fortsatt holder seg under kvoten. Ser vi på grafen under, ventes det at produksjonen overgår etterspørselen for olje ved utgangen av Q2 i år. Irak har uttalt at de ikke ønsker økte kvoter ved OPECmøtet 22. juni.

DNB: Selskapet fortsetter å kjøpe egne aksjer. De kjøpte 350 000 aksjer til NOK 156,1745. I forrige uke kjøpte selskapet 969 000 aksjer. Selskapet stod for 12,11% av volumet de tre dagene de handlet i forrige uke og i går stod de for 12,07% av volumet. Det er tydelig at de ligger ganske stabilt dette nivået. 5. juni stengte aksjen på NOK 148,95 og aksjen stengte i går på NOK 156,95, en oppgang på 5,4%. I våre modeller er selskapet priset til en PB 1,16x og en historisk ROE (4.kv rullerende) på 10,08%. Dette gir en prising roughly in line med konkurrerende banker. Prisingen (PB) går litt ned med dette tilbakekjøpet, men slår forsvinnende lite. Alt i alt, selskapets tilbakekjøp påvirker mest likviditeten og støtten i markedet når selve kjøpene skjer, i våre øyne.

VALUTA: Kim og Trump signerte felles dokument og det kan synes som at det ligger til rett for et roligere geopolitisk klima. Detaljer fra møte er ikke klare men klart dette vil påvirke regionen positivt. Børsene i Østen reagerer positivt, Nikkei opp 0,58 prosent, mens Shanghai er opp 0,67 prosent like før stengning. YEN handler svakere med mindre geopolitisk risk, 110,30 med EURYEN 129,90. AUD handler 0,7620 mot USD mens NZD omsettes 0,7045 mot USD. USD handler noe sterkere, Index på 93,70 med EURUSD på 1,1770. Amerikanske børser sluttet mandagen noe høyere uten de store utslagene. Fokus mot Fed møte og effekten av dagens møte. I Europa sluttet børsene høyere i går, EuroStoxx 50 opp 1,05 prosent. Euro Index faller noe og EUR gir fra seg noe av siste tids styrkelse. ECB møtet torsdag er hovedfokus denne uken. Den positive utviklingen ute påvirker så vel SEK som NOK og begge valutaer handler sterkere. EURSEK omsettes 10,2000 med SEKNOK 0,9285. Lavere inflasjon enn konsensus her hjemme påvirket NOK lite i går. Forholdene ute er i fokus. Rapport fra Regionalt Nettverk slippes KL10 i dag og blir viktig dokument for Norges Bank. EURNOK 9,4710 med USDNOK 8,0475

EURNOK, teknisk spennende

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg