Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $74,70/fat +2,33% siden igår samme tid og +0,39% siden Oslo Børs stengte. EIA kom med sin monthly drilling report i går kveld og melder at de venter skiferoljeproduksjonen skal øke med 141k fpd m-o-m til 7,34m fpd i juli. Dette tilsvarer en å-o-å vekst på 28,8% og en m-o-m vekst på 2%.

SSO: Scatec og Equinor sikrer seg en prosjekt i Argentina på 117 MW. Total CAPEX er estimert på $95m og kommer til å fundes 40% EK fra Equinor og Scatec og 60% fra en brolån. Forrige gang det ble meldt om samarbeid mellom disse partnerne var det positivt for aksjeutviklingen til Scatec.

TGS: I løpet av gårsdagen meldte Petroleumsdirektoratet om tildeling av 12 produksjonslisenser i den 24. konsesjonsrunde. 7 av 12 lisenser var i Hoopområdet i Barentshavet. Dette er en av TGS sine kjerneområder for ny datainnsamling de siste 3-5 årene. Noen estimater peker på at TGS har investert omkring NOK 200m i området. Vanskelig å estimere eksakt verdi, men gir trygget i fremtidige estimater.

VALUTA: Børsene faller med økt frykt for siste eskalering av toll og skattespiralen som synes være i spinning. Dow og S&P500 faller, mens den mer fyldige og mer lokale børsen Russell2000 stiger. USD Index 94,30 som er noe svakere enn gårsdagen. USD handler noe svakere, 1,1625 mot EUR. I Europa falt også børsene i går, EuroStoxx 50 tok av 1,07 prosent og DAX var ned 1,37 prosent. Euro Index på 94,10 som er på linje med mandag. Fokus som i verden for øvrig mot handel, toll og avgifter. ECB har sitt årlig møte, kanskje vi får noen forventingssignaler rundt deres tanker på veien videre etter stimuli. De har uttalt at renter holdes lave, spørsmålet er hvor lenge. Draghi taler i dag. I Østen faller børsene og spesielt Kina er tung, Shanghai ned over 3 prosent. Nikkei tar av 1,69 prosent. YEN handler sterkere, flow til safe haven i regionen. USDYEN 109,60 med EURYEN 127,40. AUD faller videre, 0,7390 mot USD. Råvarepriser tynges av siste dagers utvikling. Det er lite med nyheter i vårt nærområde, arbeidstall fra Sverige i dag, KL09,30 kan gi utslag. EURSEK handler igjen over 10,30. NOK noe svakere med olje og utviklingen ute. Norges Bank torsdag, konsensus er uendret så utviklingen der ute vi påvirke mer og være hovedfokus. EURNOK 9,4870 med USDNOK 8,1675 og SEKNOK 0,9210.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.