Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $75,41/fat +0,95% siden igår samme tid og +0,72% siden Oslo Børs stengte. API tallene i går og estimerte 3m fall i oljelagrene mot ventet fall på 1,9m fat. Bensinlagrene indikerte en vekst på 2,1m fat mot ventet vekst på 0,188m fat. Destillatene indikerte vekst på 0,757m fat mot ventet fall på 0,164m fat. I dag kl 1630 kommer de offisielle EIA tallene.

DNO: Oljeselskapet melder om betaling fra KRG ref Tawkefeltet. Betalingen er på $62,19m og skal deles pro rata mellom DNO og Genel. I tillegg til dette mottar de $5,58m. DNO eier 75% av Tawkefeltet og mottar dermed $52,22m. Selskapet fortsetter å få betaling, ingen endring der. Selskapet har mottat, ilfg våre beregninger, $139,7m (NOK 2266m) sålangt i kvartalet fra Tawkefeltet. Det er ventet at selskapet har en omsetning på $181,99m og historisk står Tawkefeltet for tilnærmet alt. Det betyr at selskapets omsetning kommer inn, mest sannsynlig, lavere enn hva markedet venter. Denne lavere inntjeningen kommer mest sannsynlig av lavere CAPEX (selskapet får delvis betalt på bakgrunn av sin CAPEX), da vi verken tror lavere produksjon eller oljepris er en realitet. Så noen nedjusteringer kan det komme i etterkant av disse tallene, men ikke de største da noe av differansen bør veies opp før vi når bunnlinjen grunnet, potensielt, lavere CAPEX.

VALUTA: Ordkrigen USA-Verden fortsetter og alle med studier innen retorikk må stortrives. Hovedfokus på en eventuell eskalering av pågående toll- og avgiftssituasjon. Børsbildet i USA som mandag, Dow og S&P faller tilbake, mens den mer innlands rettede. Russell2000 stiger, Dow ned 1,15 prosent. USD Index 94,80, noe sterkere enn ved samme tid i går. USD på sterke siden, 1,1575 mot EUR og 1,3170 mot GBP. Draghi og ECB kom med får konkrete signaler i sin tale til årsmøte i sentralbanken. Det synes dog som entydig at renter forblir lave og at ECB ikke vil gi signaler om når det skulle komme endringer i dagens renter. EUR Index faller noe tilbake, 93,80 på morgenkvisten. EUR noe lavere i mange kryss. Børsene i Europa er preget av usikkerheten, EuroStoxx 50 tar av 0,83 prosent mens DAX og CAC tar begge av over en prosent. I Østen tar børsene noe igjen av gårsdagen fall, YEN handler 110,10 mot USD og 127,8 mot EUR. Gull faller videre, 1276USDo og Aluminium på 2190USDt, mens Platinum omsettes på 862USDt I Sverige for vi forbrukertillitstall KL09,30, gårsdagens arbeidstall var på linje med forventingene. EURSEK handler 10,3060 med SEKNOK 0,9195. Det er lite nytt her hjemme, olje og kommende OPEC møte samt rentemøte hos NB i morgen som hovedfokus. EURNOK handler 9,4750 med USDNOK 8,1885.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.