Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $74,71/fat +0,65% siden igår samme tid og +0,90% siden Oslo Børs stengte. Vi nevnte kjapt CFTC tallene i går og vi ser en marginal økning i shortposisjoner fra hedgefondene, men ikke noen store tegn til en ny shortsykel. De ligger nå i overkant av 50k posisjoner short. Vi kan dog se at de siste ukene har netto long falt kraftig, men tydelig at det er drevet av fall i antall longsposisjoner. Dette kan være en tegn på et markedet som har mer tro på en flatt marked utover enn et marked med volatilitet.

LAKS: Smoltutsettingen og vaksjonasjonen er opp å-o-å. I Norge økte smoltutsettingen med 5% å-o-å og vaksinasjonssalget for 18G vs 17G er opp 9% å-o-å. Sjømat Norge sin biomassedata viser også at det er 6% mer laks i havet. Prisene det siste året har økt med 6% og tilbudet har økte med 12%. Historisk har prisene falt med 6% når tilbudet har økt med 12%. Så en liten prisreaksjon ned (som vi for så vidt har begynt å se) er ikke usannsynlig.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.