Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $77,77/fat +0,5%% siden igår samme tid og -0,51% siden Oslo Børs stengte.

NEL: NEL gjennomførte i går en emisjon (ikke uventet) etter de meldte om kontrakt med Nikola. De hentet totalt NOK 281m via 90m nye aksjer til NOK 3,12/aksje. I tillegg til dette solgte F9 Investments 50m aksjer til samme kurs. Pengene skal bli brukt til utvidelse av produksjonskapasitet og litt til kjøp av aksjer i Nikola. Selskapet skal gjøre en reparasjonsemisjon ved å utstede 15m aksjer for de som ikke fikk tildelt aksjer.

PLCS: Polarcus avhender Capreolus MC eiendeles offshore Australia. De selger for $6,5m noe som tilsvarer NOK 52,84m eller NOK 0,1/aksje. Positivt for PLCS og legger man på NOK 0,1/aksje tilsvarer det 4% fra gårsdagens close.

DNO: DNO avhender DNO Tunisia til Panoro. Det betales ingenting up front, men det skal betales $13,2m gjennom produksjonen videre. DNO deltok i emisjonen og kjøpte 5,65% av Panoro. Alt i alt, en liten og relativt ubetydelig transaksjon for DNO.

GULL: Gull har hatt den verste måneden siden november 2016. Gullprisen har falt med omkring 7,5%. Dette er drevet av en dollar som har styrket seg og har gjort at det er dyrere for de andre valutaene å kjøpe gull. Så lenge dollaren holder seg sterk bør vi se en videre svekkelse i gull. ,