Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $77,77/fat +0,5%% siden igår samme tid og -0,51% siden Oslo Børs stengte.

NEL: NEL gjennomførte i går en emisjon (ikke uventet) etter de meldte om kontrakt med Nikola. De hentet totalt NOK 281m via 90m nye aksjer til NOK 3,12/aksje. I tillegg til dette solgte F9 Investments 50m aksjer til samme kurs. Pengene skal bli brukt til utvidelse av produksjonskapasitet og litt til kjøp av aksjer i Nikola. Selskapet skal gjøre en reparasjonsemisjon ved å utstede 15m aksjer for de som ikke fikk tildelt aksjer.

PLCS: Polarcus avhender Capreolus MC eiendeles offshore Australia. De selger for $6,5m noe som tilsvarer NOK 52,84m eller NOK 0,1/aksje. Positivt for PLCS og legger man på NOK 0,1/aksje tilsvarer det 4% fra gårsdagens close.

DNO: DNO avhender DNO Tunisia til Panoro. Det betales ingenting up front, men det skal betales $13,2m gjennom produksjonen videre. DNO deltok i emisjonen og kjøpte 5,65% av Panoro. Alt i alt, en liten og relativt ubetydelig transaksjon for DNO.

GULL: Gull har hatt den verste måneden siden november 2016. Gullprisen har falt med omkring 7,5%. Dette er drevet av en dollar som har styrket seg og har gjort at det er dyrere for de andre valutaene å kjøpe gull. Så lenge dollaren holder seg sterk bør vi se en videre svekkelse i gull. ,

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.