Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $78,31/fat +0,7%% siden igår samme tid og -1,07% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling er ned 4 oljerigger i forrige uke. Oljeprisen er litt ned fra toppnivåene fredag på bakgrunn av økt Saudi produksjon. Iflg en Reutersundersøkelse er Saudi sitt output opp med 700k fpd siden mai og nære sin rekord på 10,72m fpd fra november 2016. De fiansielle investorene har økt sin netto longposisjon på 42,6m fat og brutto short har falt på 17,3m fat. Det er tydelig da oljeprisen (Brent) steg med omkring 5% siden åpning mandag.

GJF/NDA: Nordea kjøper Gjensidige Bank på 100% kontantbasis på NOK 5,5mrd, justert for endringer i egenkapitalen GJF genererer fremover. De venter årlige kostnadssynergier på NOK 25m. For Nordea sin del uttaler de selv at oppkjøpet vil slå positivt på selskapets EPS fra første år og gi en avkastning på 16% innen 2022. Nordeas CET1 kommer også til å reduseres på 60bp. Basert på 2017 tall er Gjensidige Bank sin pre-tax profit på 10,5% av pre-tax profit til hele Gjensidige. For 2016 var tallet på 7% og for Q1’18 var det på 16,7%. Så å anta at banken står for 10% overall i er ikke utenfor rimelighetens grenser mener vi. Også basert på 2017 tall prises banken til en PE på 11,97x, mens GJF overall er priset til 16,92x. På pris/bok nivå er banken priset til 1,4x mot banksektoren generelt på 1,25x. Gjensidige sier selv at de kommer til å regnskapsføre en gevinst på NOK 1,9mrd. Dette vil slå NOK 3,8/aksje på bunn. Alt i alt, en transaksjon, sett fra utsiden, virker greit priset og tydelige positivt internt hos Gjensidige. Venter positiv kursutvikling på dette. De holder en presentasjon og webcast kl 10 i dag.

PGS: Seismikkselskapet oppdaterte markedet i dag med flåteutnyttelse. Utnyttelsen ligger på 74% mot 67%. Positivt for selskapet. Vi har sett en positiv utvikling i multiklient med mer investeringer i sektoren og aksjekursen har beveget seg 280% siden de lave nivåene i oktober i fjor.

FOE: Fred Olsen fikk ingen forlengelse av unntak fra lånevilkår når de blir testet 20. juli i år. Det er ikke i utgangspunktet ventet at FOE får trekke penger fra en fasilitet. De har tidligere uttalt at de «kanskje» trenger ny EK, men nå «må» de ha ny EK. Det blir en tung dag for den aksjen i dag.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.