Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $77,86/fat uendret siden igår samme tid og +0,14% siden Oslo Børs stengte. Iran truer med å blokkere Hormuzstredet hvis USA fullt implementerer sine «null olje eksport» tiltak mot Iran. Hormuzstredet er fartsåren for mer enn 17m fpd hver dag. Det er 18-20% av verdens totale daglige volum. Militære vurderinger har sett det mulig at det kan skje. Selv om bare det blir midlertidig stans vil det påvirke oljemarkedene kraftig.

NAS: Flyselskapet kom med trafikktall i dag. Yielden kom på NOK 0,42 mot ventet NOK 0,42. Total passasjertrafikk vokste med 44% mot ventet 47,4%. Kapasiteten økte med 43% mot ventet 46,6%. De har hedginggevinster på dette kvartalet på NOK 218m inkl urealiserte tap på NOK 43m. Alt i alt, tall som er in-line med hva som er ventet.

E&P: Barclays hever sitt syn på europeisk E&P fra nøytral til positiv. De hever sitt oljeprisestimat til $80/fat for ’19 og ’20 og har $65/fat som sin long term assumption. Kursmålet på Equinor økes fra NOK 230 til NOK 240/aksje og AkerBP går fra NOK 290 til NOK 295/aksje. Ikke de store endringene, men med hvordan det geopolitiske ser ut mellom en del av Midtøsten (les Iran) og USA kan vi fort på en prishopp.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.