Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $77,56/fat 0,31% siden igår samme tid og 0,91% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste en vekst på fem oljerigger. Dette er den første veksten på tre uker.

OSLO BØRS: Denne uken sparker kvartalssesongen ordentlig i gang. Av de vi følger leveres det som følger

Onsdag: Entra

Torsdag: AKSO, NAS, NOD, DNB, EPR

Fredag: AKERBP, STB, NPRO, ORK

TGS: Seismikkselskapet TGS-Nopec kommer med en omsetningguidance for Q2. De melder omsetning på $158m mot ventet $137,33m og opp 47% fra samme kvartal i fjor. De peker på late sales fra biblioteket og vi har nevnt i tidligere morgenkommentarer at selskapet har hatt data i gode områder. I dag blir en god dag for seismikk.

VALUTA: Amerikanske makrotall fredag bidro positivt til en god børsdag i USA. Alle indekser var opp og Nasdaq var best i klassen og la på seg 1,34 prosent. Bedre lynne i toll- og avgiftsklima bidro også positivt på børser, men sender USD noe lavere. USD Index 93,55 med EURUSD 1,1775. I UK gikk Brexit minister av i helgen, uenighet i førte poltikk synes være grunnen. GBPUSD omsettes 1,3320 mens EURGBP ligger 0,8840 så avgangen har så langt ikke ført til markante bevegelser for GBP. Tar med GBPNOK på 10,65. I Europa er gjeld og politiske enighet fortsatt en utfordring. EUR Index på 95,40, EUR handler sideveis. Børsene hadde en positiv dag fredag, mye styret av forhold utenfor unionen. I Østen stiger børsene med retorikken og lynnet, Nikkei opp solide 2,9 prosent, mens Shanghai er opp 2,19 prosent. YEN handler 110,40 mot USD og 130,00 mot EUR. Høyere risikoappetitt vil kunne svekke YEN. AUD handler 0,7470, mens Kiwi omsettes 0,6850 mot USD. Gull handler noe sterkere, 1262USDo, mens Aluminium ligger i overkant 2100USDt. EURSEK handler 10,2250 mot EUR og 0,9220 mot NOK. Pengepolitisk protokoll slippes den 12 juli. NOK handler på sterke siden, 9,4250 mot EUR og 8,0075 mot USD. I morgen slippes inflasjonstall og en viss spenning til om sommertallen vil gi utslag. Kjerneinflasjon, forventet 0,4 prosent mm og 1,1 yy.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.