Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $78,53/fat +1,25% siden igår samme tid og +1,07% siden Oslo Børs stengte. Streik på norsk sokkel. Hundrevis av norske offshorearbeidere på olje og gassrigger går ut i streik i dag da forhandlingene falt sammen i natt. De sier at produksjonen på Knarrfeltet, drevet av Shell, kommer til å bli påvirket. Feltet produserer 64k fpd. Legger vi dette på toppen av den generelle usikkerheten dro markedet over $58. Tydelig at markedet er bulltiltet da en nyhet som dette drar markedet oppover.

AKERBP/AKSO: Selskapene har inngått et offisielt partnerskap for modifiseringsavtaler. Alliansen er bygget på rammeverket mellom BP Norge og Aker Solutions fra 2015. Det at Røkkeselskapene samarbeider er nok ikke uventet.

ARCUS: Det har ikke vært de store tilslagene på budet fra Canica, Stein Erik Hagen, på Arcus. Det har kommet aksept fra 2697 aksjer eller 0,004% av selskapets aksjer og stemmeretter. Perioden for budet går ut andre juni kl 1730.

VALUTA: Stigende forventninger til gode halvårstall fra amerikanske selskaper samt langt mindre fokus på handlestoll og avgifter tok USA børsene høyere mandag. USD handler noe sterkere og rentene tikker mot oppsiden. USD Index på 93,95 med EURUSD på 1,1740. May og hennes regjering er i interne vanskeligheter og skaper usikkerhet rundt Brexit og poltikken generelt. GBP noe svakere, 1,3230 mot USD og 0,8875 mot EUR. GBPNOK på 10,6200. Børene i London (FTSE100) stengt opp 0,92 prosent mandag. I Europa ellers var det også den positive undertonen som styrete og alle indekser steg. EuroStoxx50 opp 0,46 prosent, mens EUR Index falt noe tilbake, 95,35 og EUR handler svakt lavere. ZEW Indeks slippes i Tyskland og ved utslag kan den gi markedsbevegelser. I Østen er børsbildet noe blant, Nikkei opp for andre dag mens Shanghai ned 0,44 prosent. Inflasjonstall fra Kina kom som ventet. YEN faller noe tilbake, 111,10 mot USD og 130,50 mot EUR. AUD stabil rundt 0,7460 nivået. Inflasjonen her hjemme kom på forventingene, (se tabell) bruttoinflasjon ett tikk høyere enn ventet og vil passe inn. I forventingsanalyser om høyere rente senere i 2018. EURNOK 9,4100 med USDNOK 8,0170 og SEKNOK 0,9190.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.