Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $73,75/fat -1,14% siden igår samme tid og -0,69% siden Oslo Børs stengte.

OSLOBØRS: Ved utgangen av forrige uke hadde 70% at markedsverdien på OSEBX indeksen levert (29 selskaper). Bunnlinja (justert for engangseffekter) har kommet inn 1% lavere enn forventningene. Ser vi på ikke-justert bunnlinje er den 34% lavere enn forventningene. Bokverdiene kom inn 4% lavere enn ventet. Oslo Børs handler med en syklisk PE på 16,9x. Historisk har det gitt en snittavkastning på 2% med 50% hit ratio. Ser vi på PB ligger historisk snittavkastning på 3% og en hit ratio på 53%. Vi har ligget i en slik situasjon lenge og ingen tegn til at markedet ønsker å falle på grunn av høy prising.

DNO: DNO har hatt en formidabel utvikling de siste par ukene. Selskapet fortsetter å få betalt av kurdiske myndigheter, salget av DNO Tunisia er i boks og i går fikk de en oppgradering av DNB Markets med kursmål NOK 18,4/aksje. DNB begrunner dette med gode nyheter fra Peshkabirfeltet. Vi har sett i en periode nå at selskapet har drevet uten de største problemene og positive nyheter slår bra. Ser man på analytikeres estimater varierer det veldig hvilken verdi de legger til grunn på Tawkefeltet. Her skal DNO bore mer utover høsten så vi ser muligheter der for flere opprevideringer. RBC oppgraderer aksjen i dag fra NOK 15 til NOK 20/aksje.

VALUTA: USD handler stabilt i range 1,1625-1,1725. USD Index 94,45. Fed avholder møte i dag, makro bildet stort sett uendret, og den positiv trenden fortsetter, konsensus er uendret rente ( 2 prosent). I Europa er bildet noe mer usikkert, makro tall viser et blandet bilde. Økt inflasjon er positivt og fallende arbeidsledighet likeså men vekst uteblir. Euro Index på 95,07 med en positiv børsdag tirsdag. Vi har EURGBP 0,8915 med EURCHF 1,1600. I Østen er børsbildet blandet. Makro trekker Shanghai ned mens BOJ og økt svingningsrom i båndet rundt 10 årsrenten slår positivt ut for Nikkei. YEN noe svakere, 112,10 mot USD og 130,85 mot EUR. EURSEK handler 10,29 med SEKNOK 0,9270, makro bildet stort sett uendret. NOK handler 9,5385 med USDNOK 8,1700, lite med nyheter på berget så fokus mot oljeprisen og usikkerheten rundt toll og avgifts debatter som indirekte kan på virke oss.

EURNOK siste året, 9,40-9,60 store rangebildet

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg