Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $74,01/fat +1,02% siden igår samme tid og +0,34% siden Oslo Børs stengte. De første sanksjonsøkningene mot Iran trådte i kraft i dag tidlig. Senere i år er det planlagt at sanksjoner mot oljeindustrien implementeres. Det estimeres at det da vil komme et bortfall på 1m fpd av tilbud fra Iran. EU på den andre siden jobber med å hjelpe selskaper slik at de fortsatt kan handle med Iran jf Iranavtalen.

TGS: Kosmos Energy hadde kvartalspresentasjon i går og melder oppkjøp av Deep Gulf Energy. Dette gir selskapet god eksponering til Mexicogulfen. Deres CEO uttaler at god eiendeler i Mexicogulfen er like gode som de beste shaleeiendelene. Han peker på at man kan få en breakeven ned på $48/fat WTI. Dette er veldig gode nyheter for TGS som har 30% av biblioteket sitt i Mexicogulfen. Selskapet leverte gode tall og har fått en del oppgraderinger den siste tiden og det er i våre øyne berettiget.

FOE: Fred Olsen Energy har mottatt indikative, ikke-bindende forslag om å gjøre om gjeld til EK. Slike prosesser fører ofte til en ekstrem utvanning av eksisterende aksjonærer. Dagens selskapsverdi er på NOK 450m og gjelden på omkring NOK 1,1mrd. Legger man disse sammen bør nåværende aksjer være verdt 30% av fremtidig selskap. Dette er kun spekulasjoner fra vår side. Slik positive utviklinger i samtaler fører ofte til et relief rally for aksjen.

VALUTA: USD holder på siste dagers økning i verdi, Index på 95,15 som er på nivå med gårsdagen. EURUSD handler 1,1550. Rangebildet er uendret og 1,15 er neste viktige nivå for en videre styrkelse av «the green back». Alle de store børsindekser i positivt terreng mandag. Brexit er i hovedsete for britene, GBP faller noe tilbake og handler 1,2945 mot USD. EURGBP omsettes på 0,8925 med GBPNOK 10,6650. I Tyskland falt industriproduksjonen med 0,9 prosent m/m mot ventet 0,5 prosent og BNP kom inn en prosent lavere enn ventet. Børsene i Europa falt noe tilbake mandag, Euro Index på 94,40. I Østen reverserer Shanghai børsen gårsdagens fall, stiger med 2 prosent. Økt aktivitet fra utenlandske interesser bidrar positivt. Nikkei legger på seg 0,66 prosent. YEN er sideveis, 111,30 med EURYEN på 128,70. AUD stiger noe og handler igjen over 0,74 mot USD. Gull 1,219USDo med Aluminium på 2,049USDt som begge er på nivå med siste dager. Industriproduksjonen her hjemme kom inn noe lavere enn ventet. Utslagene er dog små og krona reagerte minimalt. NOK handler sterkere enn ved samme tid i går og EURNOK omsetter 9,5175 med USDNOK 8,23 og SEKNOK 0,9220.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.