Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $72,50/fat +2,82% siden igår samme tid og -2,87% siden Oslo Børs stengte. EIA kom med de offisielle oljelagertallene i går. Oljelagrene falt med 1,35m fat mot API som viste fall på 6m fat. Importen falt med 358k mot API som viste fall på 833k fat. Bensinlagrene steg med 2,9m fat mot API som viste vekst på 3,1m fat. Destillatene viste vekst på 1,23m fat mot API som viste vekst på 1,8m fat. Alt i alt, tall som bekreftet API tallene, men i mindre skala. Negativt for oljeprisen. Oljeprisen svekkes også på grunn av handelsdisputt mellom Kina og USA samt svekket kinesisk oljeimport.

MODELLPORTEFØLJEN: Det ble i går gjort noen endringen i modellporteføljen. Vi reduserte hedgen og tok gevinst i ENTRA da den nådde være kortsiktige kursmål. Vi tok inn Kongsberggruppen i vår portefølje og Fjordkraft. Kongsberg kjøpte tidligere i sommer opp Rolls Royce Commercial Marine. Mye fokus, fortsatt, på militære investeringer og god utsikter innenfor offshore gjorde at vi valgte å ta den inn i igjen i porteføljen. Fjordkraft har levert god kundevekst og er en av de få store og solide strømleverandørene. Selskapet har også levert bra på mobilsida med økt kundevekst og gode fordelsprogrammer som vi mener bør stimulere til god videre vekst.

VALUTA: Det var en rolig dag i de amerikanske markeder onsdag, børsindeksene endte flatt. USD sideveis, 1,1600 mot EUR og vi har en Index på 94,95 som er på nivå med gårsdagen. GBP fortsetter å presse mot svake siden, Brexit er den store faktor. GBPUSD 1,2880 med EURGBP på 0,9015 og GBPNOK 10,5800. EUR Index på 94,50, de fleste børsindekser med røde tall, utslagene er dog marginale. Euro Stoxx 50 sluttet 3,491 som var en nedgang på 0,36 prosent. EURCHF omsettes 1,1530. I Østen er børsbildet noe blandet, Shanghai stiger gode to prosent, mens Nikkei tar av 0,13 prosent. Kina stiger på økt støtte fra myndigheter til techsektor og generell risk on appetitt. YEN 111,00 med EURYEN på 128,90. AUSUSD på 0,7445. Kiwi faller og omsettes under 0,67. Renter ble som ventet holdt uendret på rentemøte. I Sverige får vi boligtall i deg 09,30. Presset på SEK virker stabilt, EURSEK 10,39 med SEKNOK 0,9175. Krona handlet noe svakere onsdag med fallende oljepris men holdt seg stabil over natten. Vi åpner EURNOK 9,5350 med USDNOK 8,2150. Inflasjonstall i morgen blir viktige og kan gi noen svar på Norges Banks handlingsrom i rentesettingen ved neste møte.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.