Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $71,94/fat -0,77% siden igår samme tid og -1,22% siden Oslo Børs stengte. Fortsatt USA-Kina handelsdisputt påvirker oljemarkedet videre ned og veier tydeligvis tyngre enn frykten for at Iransanksjoner. Tydelig at det langsiktige veier opp for det kortsiktige.

AKSO/KVAER: Aker Solutions i samarbeid med Kværner har sikret seg mer arbeid på Sverdrupfeltet. Dette er Equinor sin utøvelse av opsjonen som gjør dette. Denne kontrakten ble i utgangspunktet tildelt i 2017 og hadde en verdi på NOK 900m fordelt likt mellom AKSO og KVAER.

MAKRO: Inflasjonstallene kom inn i dag. Inflasjonen kom inn på 3% å/å mot ventet 2,6%. Kjerneinflasjonen kom inn på 1,4% å/å mot ventet 1,2%. Et tydelig tegn at renten kommer til å heves i september. Markedet har ventet det, men nå blir nok dette en realitet , mener vi. En heving av renta er ofte bra for bankene da de kan heve sin utlånsrente og ta tilbake to av den tapte rentespreaden. Vi har sett at sparebankene som har levert nå viser svakere rentespread i personmarkedet, og vi ser det samme i Sparebank 1 Buskerud Vestfold i dag.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.